VW Golf 7 er årets bil i Europa

58 europæiske motorjournalister har kåret VW Golf 7 som den bedste bil i Europa i 2013. Golf sejrede suverænt foran Toyota GT86/Subaru BRZ og Volvo V40.

VW Golf 7 gav i enhver forstand konkurrenterne baghjul, da 58 europæiske journalister i dag kårede Årets Bil i Europa 2013. Hele 414 stemmer blev det til og dermed fik den nye Golf mere end dobbelt så mange point som afstemningens nummer to, søster-sportsvognene Subaru BRZ og Toyota GT86. Faktisk skal man tilbage til 1988 og Peugeot 405 for at finde en lige så suveræn vinder.

På 3. pladsen fik Volvo V40 en lille trøstpræmie, fordi den modsat de direkte rivaler Audi A3 og BMW 1-serie formåede at komme med i finalen. Altså et indirekte skulderklap til Volvos første nye bil siden skilsmissen fra Ford. CotY_2013

Bag den prestigefyldte titel, der korrekt kaldes European Car of the Year (ECOTY), står 58  journalister fra nogle af de største bilmedier i Europa. Det eneste danske medlem, bilteknisk redaktør på FDM’s medlemsblad Motor Søren W. Rasmussen, havde også Golf som nummer ét på sit scorecard. Han kalder VW Golf 7 det oplagte valg:

Golf er et bilteknisk mesterværk. Den indeholder eller tilbyder næsten alle tilgængelige teknologier indenfor komfort, aktiv og passiv sikkerhed sammen med et højt niveau af miljøvenlighed. Og den tilbyder stadig køreglæde og høj brugsværdi. Designet er velkendt, som det skal være for en Golf. Det er godt gået,” siger Søren W. Rasmussen.

Når man løber listen over de otte finalister igennem, bemærker man, at der er knapt så stor fokus på de mindste og billigste biler som i vores ”lokale” Årets Bil i Danmark-kåring. Her vandt VW Up som bekendt titlen, men ude i Europa behøver motorjournalisterne ikke tage samme hensyn til høje registreringsafgifter som deres danske kolleger. Alligevel er det tydeligt, at fornuft og brændstoføkonomi også spiller en stadig større rolle, når man bedømmer biler syd for grænsen. Kun sportsvognene Subaru BRZ og Toyota GT86 repræsenterer for alvor den klassiske køreglæde i finalefeltet. Et sikkert udtryk for den krisestemning, der præger hele den vesteuropæiske bilindustri i disse år.

Det var 50. gang at ECOTY-titlen blev uddelt. VW har trods sin position som Europas største bilproducent kun vundet titlen to gange tidligere.

Læs hvilkenbil’s test af Golf 7: VW Golf 7 er mere perfekt end passioneret

Årets Bil i Europa 2013:

  1. VW Golf: 414 point
  2. Subaru BRZ/Toyota GT-86: 202 point
  3. Volvo V40: 189 point
  4. Ford B-Max: 148 point
  5. Mercedes A-klasse: 138 point
  6. Renault Clio: 128 point
  7. Peugeot 208: 120 point
  8. Hyundai i30: 111 point

 

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here