VW Up familien udvides med højbenet Cross Up

Forud for biludstillingen i Geneve afslører VW Cross Up – en højbenet udgave af bybilen Up iført skovfoged-look som øget frihøjde, skærmforøgere og kække tagrælinger.

Bilerne knopskyder som aldrig før. Ingen ny model uden et væld af varianter og det gælder selvfølgelig også supersællerten VW Up. Efter de almindelige 3- og 5-dørs udgaver løfter VW sløret for den hidtil dyreste udgave; Cross Up. Bag navnet gemmer sig en almindelig VW Up iført bilernes svar på skovmandsskjorte og gummistøvler – hvilket vil sige øget frihøjde, skærmforøgere, tagrælinger og noget, der antyder, at bunden er beskyttet af aluminiumsskjold, så man kan indtage de mest mudrede skovstier uden risiko.

VW Cross Up ligner med andre ord en fræk lille offroader. Kodeordet her er dog ”ligner”. Du kommer nemlig ikke langt på regnvåde skovstier i en Cross Up, der kun fås med forhjulstræk og hvis bundskjold er lavet af plastic og udelukkende er til pynt. Til gengæld ser Cross Up rigtig kæk ud foran din yndlingscafé, hvor den også er i stand til at forcere kantstenen uden problemer, hvis du vil parkere helt tæt på stambordet.

Det rå look er mest til pynt: VW Cross Up fås kun med forhjulstræk.
Det rå look er mest til pynt: VW Cross Up fås kun med forhjulstræk.

Forskellen på en VW Up og en Cross Up er altså udelukkede af rent kosmetisk karakter. Blandt de ting, der giver Cross Up sit look af ”aktiv livsstil” finder vi også 16 tommers alufælge, kraftigere kofangere, unikt sædebetræk og kromringe omkring luftdyserne.

Mekanikken er identisk med VW Up’s. Altså frit valg mellem den samme 3-cylindrede 1,0 liters motor med enten 60 eller 75 hk. Modsat Up fås Cross Up dog kun med 5-døre og udstyrsniveauet ventes at blive ganske højt i billigste udgave. Hvorvidt Cross Up kommer til Danmark, og hvad den i givet fald skal koste vides endnu ikke. Cross Up skal nemlig først have officiel verdenspremiere på biludstillingen i Geneve i begyndelsen af marts og kommer tidligst til Danmark sidst på sommeren.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here