XL-udgave af Fiat 500L får plads til 7

Med tilnavnet Living og en længde på 435 cm bliver Fiat 500L den mest kompakte MPV med plads til 7 personer. Dansk premiere til september.

Fiat bygger videre på 500-serien, der efterhånden ligner en særskilt modelrække for den italienske bilfabrik.

Sidste år så vi den kompakte mini-MPV Fiat 500L, nu udvider Fiat konceptet med en forlænget udgave med plads til 7 personer.

Det ville have været nærliggende at døbe modellen XL, men Fiat har i stedet valgt at kalde storfamilieudgaven af 500-serien for 500L Living. Der er officiel verdenspremiere på bilen i juli, men danske Fiat-fans må vente til september, før bilen er til salg herhjemme. Af samme grund er priserne endnu ukendte, men det skulle ligge fast, at de ekstra to sæder, der gør Fiat 500L Living til en 7-personers, under alle omstændigheder bliver ekstraudstyr.

Fiat selv taler om at 500L Living byder på plads til 5+2, så der er tale om sæder i børnestørrelse på bagerste række.
Fiat selv taler om at 500L Living byder på plads til 5+2, så der er tale om sæder i børnestørrelse på bagerste række.

Fiat kalder selv 500L Living for en 5+2, så ret beset er der nok tale om, at de sidste to sæder mest er til små ”bambini”, som de siger i støvelandet. Uden de ekstra børnesæder bliver der plads til hele 638 liter i bagagerummet.

At der kan presses 7 sæder ind den forlængede Fiat 500L gør Living-udgaven til den mest kompakte bil 7-personers bil på markedet. Living er nemlig kun 435 cm lang – eller blot 20 cm længere end den almindelige 500L. Dermed beviser Fiat endnu en gang, at de er mestre i skaffe god plads i biler med beskedne ydre mål.

Motorprogrammet består af 3 motorer. Mindste maskine bliver en 0.9 liters 2-cylindret TwinAir benziner med turbo og 105 hk, mens der er to dieselmaskiner at vælge imellem: Fiats velkendte 1,3 med 85 hk eller en ny 1,6 med 105 hk.

Op til 638 liter er der plads til i bagagerummet.
Op til 638 liter er der plads til i bagagerummet.

[email protected]

1 COMMENT

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here