Audi lover 500 km på en opladning

Med hjælp af batterier fra sydkoreanske firmaer som LG og Samsung er Audi på vej med en SUV, der kan køre 500 km på en opladning.

Rækkevidden er og bliver elbilernes akilleshæl. Bortset fra californiske Tesla, hvis mest effektive Model S kører op til 500 km på en opladning, ligger konkurrenternes elbiler typisk og roder med rækkevidder omkring 200 km. Altså lige i underkanten til alt andet end bykørsel – ikke mindst fordi en opladning som regel tager flere timer.

Udfordringen er velkendt – og det samme er løsningen: Batterierne skal udvikles til en version 2.0, der som minimum skal bringe en gennemsnitlig elbils rækkevidde på omgangshøjde med det bedste fra Tesla.

Tyske Audi er blandt de mærker, der lover et snarligt kvantespring inden for batteriteknologi. For nøjagtig et år siden forlød det, at Audi var på vej med to eldrevne crossover-modeller, der skulle kunne køre henholdsvis 700 og 500 km på et fuldt opladet batteri. Nu gentager Audi løftet – men nævner dog ikke længere noget om den lange rækkevidde på 700 km. Til gengæld hævder tyskerne, at der bliver tale om ‘ægte’ 500 km: Selv med hidsige accelerationer og bjergkørsel skulle det være muligt at opnå en rækkevidde på 500 km inden batteriet går fladt.

Kommer i 2018
Audi bekræfter også, at deres næste elbil bliver en højbenet SUV. Navnet bliver formentlig Q6 e-tron og efter planen er den klar til salg i 2018. Audi fortæller samtidig, at batterierne skal leveres af de sydkoreanske giganter LG Chem og Samsung SDI. Og hvis de navne lyder bekendt skyldes det, at de begge er datterselskaber i de enorme industrikoncerner, der især er kendt for at fremstille smartphones og fladskærmsfjernsyn.

Audi vil ikke sige noget om, hvordan samarbejdet hænger sammen økonomisk, men forklarer dog, at batterierne vil blive fremstillet på fabrikker i Europa.

Sydkoreanske batterier findes allerede i dag i adskillige elbiler: LG leverer blandt andet bilbatterier til General Motors, Renault, Nissan og Mercedes, mens Samsung samarbejder med BMW og VW-koncernen.

Læs også: Op til 700 km på en opladning

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here