Audi viser sedan-udgave af A3

Luksusbilerne skrumper – senest med små sedan-udgaver af Audi A3 og Mercedes A-klasse. Men i virkeligheden er de mest lavet til amerikanere og kinesere.

Audi A3 limousine er længere, bredere og lavere end den A3 Sportback, som den deler teknik med.
Audi A3 limousine er længere, bredere og lavere end den A3 Sportback, som den deler teknik med.

Synes du en Audi A4 er lidt for stor og dyr? Så er sedan-udgaven af Audi A3 måske noget for dig. Audi har netop afsløret den nyeste model i A3-serien, der er klar til salg herhjemme i løbet af efteråret. Dermed har Audi også lanceret et modsvar til ærkerivalen Mercedes’ tilsvarende udgave af A-klassen, den coupé-lignende CLA.

Sedan-udgaven af A3 bygger på teknikken fra A3 Sportback og kommer med nøjagtigt samme motorprogram. I første omgang får vi dog kun de lidt større maskiner i form af 2,0 TDI med 150 hk og 1,4 TFSI og 1,8 TFSI med henholdsvis 140 og 180 hk. Senere følger en mindre diesel med 105 hk, mens en hidsig S3 med 300 turboheste topper programmet.

Med sit traditionelle bagagerum bliver sedan-udgaven af A3 21 cm længere end A3 Sportback. Samtidig er den 1 cm lavere og bredere end Sportback’en, hvilket sammen med mere hvælvede dørsider og markerede skærmkasser skal give A3 sedan et mere dynamisk udtryk.

A3 sedan er udtryk for to nye tendenser i bilindustrien: Luksusbilerne bliver mindre og bilfabrikkerne orienterer sig stadig mere mod store markeder som det amerikanske og kinesiske.

Mens vi europæere foretrækker kompakte biler med en praktisk bagklap, står den klassiske sedan – uanset størrelse – nemlig langt stærkere i USA og Kina. I Europa styrtdykker bilsalget fortsat, og da kunden som bekendt altid har ret, vil vi derfor se flere biler a la Audi A3 sedan og Mercedes CLA, der ret beset er lavet til et andet publikum end det europæiske.

Audi har endnu ikke offentliggjort danske priser på A3 sedan. Det har Mercedes derimod for deres CLA – og her betaler man næsten 90.000 kr. ekstra for det klassiske bagagerum sammenlignet med den teknisk identiske A-klasse.

Mercedes CLA priser, inkl. lev.:

Mercedes CLA var den første, kompakte luksussedan - nu følger Audi efter.
Mercedes CLA var den første, kompakte luksussedan – nu følger Audi efter.


CLA 180 BE: 436.000 kr.
CLA 200: 494.000 kr.
CLA 250 aut.: 620.000 kr.
CLA 220 CDI aut.: 582.000 kr.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here