Cruze stationcar melder Chevrolet ind i Golf-dysten

Med stationcarudgaven af Chevrolet Cruze og mere moderne motorer er koreanerne endelig klar til at hugge kunder fra VW Golf og Co.

Chevrolet Cruze er en kolossal succes. Sidste år blev den koreanske Golf-klasse udfordrer med den alelange liste over standardudstyr solgt i næsten 700.000 eksemplarer. En bedrift der gjorde Cruze til den 9. mest solgte bil i verden.

Helt så populær var Cruze ikke i Danmark, hvor salget i 2011 endte på mere beskedne 989 styk. Men nu, to år efter modellens lancering, har Cruze alle chancer for et forsinket, dansk gennembrud.

Cruze får nemlig to ting, der har holdt den ude af hitlisterne: En god slutning og en mere beskeden tørst.

Cruze startede som fire-dørs sedan, og den slags biler hitter sjældent herhjemme. Fem-dørs udgaven med praktisk bagklap er netop lanceret til priser fra 264.000 kr. og nu løfter Chevrolet sløret for Cruze stationcar, der traditionelt er den mest efterspurgte blandt danske bilkøbere. Cruze Wagon, som bilen retteligt hedder, bliver blandt Golf-klassens største med en længde på 468 cm og et gæstfrit bagagerum på 500 liter. Lægges bagsædet ned, rummer Cruze hele 1500 liter. Lancering sker senere i år og derfor er priserne endnu ukendte, men en realistisk startpris er 275.000 kr.

I motorrummet er der også godt nyt. I lighed med VW Golf, Renault Megane og Skoda Octavia får Cruze endelig en ”downsizet” 1,4 liters benzinmotor med turbo, masser af trækkraft og bedre benzinøkonomi end den nuværende 1,8 liters benziner uden turbo, der kører 15,2 km/l. Hvor langt Cruze 1,4 kører på literen oplyser Chevrolet dog endnu ikke, men motoren stammer fra Opel Astra, hvor den kører knapt 17 km/l.

For mange vil dieselmotorerne være endnu mere attraktive: Den nuværende kraftige, men også lidt tørstige to-liters med 163 heste (18,9 km/l) bliver mere sparsommelig, mens en ny 1,7 liters med 130 hk forventes at nå et tidssvarende forbrug på den rigtige side af 21 km/l. Også dieselmotorerne stammer fra Opel, da Cruze i vid udstrækning er baseret på teknik fra Opel Astra – både Opel og Chevrolet er ejet af amerikanske General Motors.

Med lanceringen af den fem-dørs hatchback og Wagon får Chevrolet Cruze samtidig et mildt facelift med en let ændret front, nyt sædeindtræk og re-designede hjul.

Se Chevrolet Cruze Wagon fra alle vinkler i denne video:

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here