Dacia arver hybrid-teknik fra Renault

Den 7-personers Dacia Jogger og den rå Dacia Duster låner hybrid-teknik fra moderselskabet Renault. Men prisen er høj.

Kravene om mere miljøvenlighed er også nået til Rumænien, og Renault-ejede Dacia lancerer nu to modeller med hybrid-teknologi fra franske Captur og Clio. Både Jogger (billedet øverst) med plads til syv personer og dermed Danmarks billigste storfamilie-container, og Duster, der er Danmarks billigste firehjulstrækker, får en 4-cylindret 1,6 liters benzinmotor suppleret af to elmotorer og dermed 143 hestekræfter. Gearkassen er en trinløs CVT.

Duster er på vej, og Jogger er netop kommet til Danmark. Fælles for begge er et strammere og opdateret design. Og en relativt høj pris.

Familie-Joggeren med hybrid-teknologien fås i én udgave, og prisen er 300.000 kr. Hvilket er 50.000 anseelige kroner mere end den hidtidige topmodel med 3-cylindret motor. Brændstofforbruget er forbedret fra 17,5 til 20,4 km/l.

Prisen for den terrængående Duster hybrid er endnu ukendt ligesom ankomstdatoen til Danmark. Man må formode, at den bliver lidt dyrere end Jogger.

Ringe sikkerhed
Dacia
Den kommende Dacia Duster.

Om hybrid-udgaverne af Jogger og Duster går en lys fremtid i Danmark i møde er dermed nok tvivlsomt. Med en pris på 300.000 kr. og mere er det i hvert fald ikke for prisen, at danskerne kommer til at købe de to rumænere. 

Og det er heller ikke for stjerneregnen i Euro NCAP’s sikkerhedstest. Duster er ikke testet siden 2017, og der fik den tre ud af fem stjerner. Langt værre er det med familiecontaineren Jogger, der i 2021 måtte nøjes med én beskæmmende stjerne.

Hvilkenbil testede Jogger for to år siden og var ikke synderligt begejstret. I vores stjernebedømmelse blev det til to ud af seks mulige. Duster har vi ikke testet siden 2018, og her berigede vi den med tre stjerner.

Billigste Dacia-modeller er i øjeblikket Sandero og den forhøjede Sandero Stepway, der fås fra henholdsvis 150.000 og 200.000 kr.

I 2023 solgte Dacia i alt 1.133 biler i Danmark ifølge Mobility.dk (tidligere De Danske Bilimportører). Det var en tilbagegang fra 1.856 i 2022. I dette års første fire måneder blev der kun solgt 282 Dacia – fortsætter den trend, bliver det totale 2024-salg på færre end 900.

Af redaktionen

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here