Første billeder af Mazda 3 sedan lækket

De første billeder af Mazda 3 sedan er sluppet ud på nettet. Nyheden kommer formentlig til Danmark sidst på året sammen med den 5-dørs hatchback.

Blot en uge efter den officielle fremvisning af den nye Mazda 3 hatchback, har et russisk bilsite lækket billeder af sedan-udgaven.

Det er næppe tilfældigt, for sammen med USA er Rusland et af de store markeder, hvor bilkøberne foretrækker klassiske sedan’er. I Danmark og resten af Nordeuropa foretrækker vi mere praktiske hatchbacks med stor bagklap. Men verden gennemgår som bekendt en markant globalisering og måske står den kompakte sedan overfor et lille comeback på vore breddegrader.

Mazda 3 sedan er i hvert fald langt fra den eneste bil i Golf-klassen, der nu prøver lykken i Europa med et klassisk bagagerum. Direkte konkurrenter som Opel Astra sedan og VW Jetta findes allerede, og i den dyreste ende af kompaktklassen kaster nye modeller som Mercedes CLA og Audi A3 sedan stjerneglans over biltypen.

Omkring 4,6 meter lang
Sedan-udgaverne sælges især på stilen og det gælder også Mazda 3 sedan. Som sin storebror, Mazda 6, er der leget med formerne med en stor kølergrill, svulmende skærme og en markant kileform med små sideruder. Visuelt er der ikke noget kompakt over Mazda 3 sedan. Selv om de officielle mål endnu ikke er offentliggjort, gætter vi på, at sedan udgaven bliver mindst 10 cm længere end hatchbacken og dermed ender omkring velvoksne 4,6 meter i længden.

Mazda 3 sedan bliver længere, lavere og mere coupé-agtig end hatchback-udgaven (bagerst).
Mazda 3 sedan bliver længere, lavere og mere coupé-agtig end hatchback-udgaven (bagerst).

Vi ved heller ikke, om sedan-udgaven faktisk kommer til Danmark, men anser det for sandsynligt. Dels har den danske Mazda-importør sædvanligvis tilbudt en sedan-udgave af Mazda 3 – det gælder også den nuværende model – dels har Mazda 3 sedan traditionelt været en af de få sedan’er i kompakt-klassen, der faktisk har haft et nævneværdigt publikum.

Mazda 3 sedan forventes at få nøjagtigt samme teknik som hatchback’en. Det vil i første omgang sige valg mellem en ny 1,5 liters basismotor med 100 hk, to udgaver af den velkendte to-liters benziner med 120 eller 165 hk og endelig den stærke 2,2 liters diesel med 150 hk.

Læs mere: Her er den nye Mazda 3

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here