Første billeder af Peugeot 308 stationcar

Peugeot 308 SW smider op til 140 kg, men får mere plads end forgængeren. Nyheden har officiel premiere til marts og kommer til Danmark i løbet af foråret.

Kvadratisk, praktisk, god. Den næsten tyske udstråling fra den nye Peugeot 308 er endnu mere markant i 308 SW – Peugeot’sk for stationcar – som franskmændene netop har udsendt de første billeder af. Der er officiel verdenspremiere på autosalonen i Geneve i begyndelsen af marts, men allerede nu får vi altså et smugkig på bilen, der sædvanligvis hitter hos danske bilkøbere.

Med plads til 610 liter i bagagerummet bliver kun den nye Honda Civic Tourer mere rummelig end Peugeot 308 SW.
Med plads til 610 liter i bagagerummet bliver kun den nye Honda Civic Tourer mere rummelig end Peugeot 308 SW.

Mon ikke det også bliver tilfældet med Peugeot 308 SW? Priserne kendes ganske vist endnu ikke, men hvis merprisen for det enorme bagagerum på 610 liter – lige så stort som den forslugne Skoda Octavia Combi – kan holdes på de traditionelle 15.000 kr., kommer billigste 308 SW til at koste omkring 215.000 kr. Til dén pris matcher Peugeot skrappe rivaler som Skoda Octavia Combi og Seat Leon ST, men må så også nøjes med en beskeden 3-cylindret basismotor med blot 82 heste. Skal den enorme lastekapacitet udnyttes vil det nok være klogt at gå mindst én motorstørrelse op.

Angiveligt bliver der mange motorer at vælge imellem. Fra den lille basismotor til en 200 hestes turbobenziner i den kraftigste GTI-udgave. Og de får lettere spil end tidligere, for også SW-udgaven er bygget på den nye EMP2 platform og smider derfor op til 140 kg. Slankekuren giver både gode køreegenskaber og gør det muligt at sænke forbruget markant. En særlig spareversion af Peugeot 308 SW forventes at komme helt ned på et CO2-udslip på 85 gr./km – det svarer til ca. 30 km/l.

I kabinen byder 308 SW på Peugeots nye betjening, hvor stort set alle betjeningsknapper er afskaffet til fordel for en touch-screen. En omdrejningstæller, der kører modsat speedometeret som hos Aston Martin er en fræk detalje, mens der er masser af praktisk sans i bagagerummet. Her kan bagsædet foldes ned, så gulvet bliver fuldstændigt fladt, blot ved at trække i et enkelt håndtag.

Når Peugeot 308 SW har ovestået Geneve-udstillingen, kommer den til salg i bl.a. Tyskland i begyndelsen af foråret. Herhjemme skal vi dog næppe forvente at se den senere i løbet af foråret.

En ganske stejl hæk og markerede 'hofter' er med til at give Peugeot 308 SW en solid, næsten bastant udstråling.
En ganske stejl hæk og markerede ‘hofter’ er med til at give Peugeot 308 SW en solid, næsten bastant udstråling.

Læs mere: Her er den nye Peugeot 308

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here