Høj Suzuki SX4 med lav tørst

Konceptbilen S-Cross er blevet til den produktionsklare Suzuki SX4, der bliver blandt crossover-klassens mest brændstoføkonomiske. Dansk premiere til efteråret.

Med SX4’s verdenspremiere på biludstillingen i Geneve, lancerer Suzuki en af de vigtigste biler for den lille, japanske bilfabrik. Med modeller som Jimny, SX4 og Grand Vitara i stamtræet, har Suzuki været med til præge den klasse af højbenede biler med og uden firehjulstræk, der netop nu oplever en regulær genopstandelse under den nye betegnelse ”crossover”.

Ikke mindst den foregående SX4 fra 2006 var reelt med til at kickstarte en klasse af kompakte og personbilsagtige offroadere, der ofte nøjedes med forhjulstræk og som vi i dag kalder for crossover-biler. Siden er efterspørgslen efter denne biltype steget overalt i Europa, så den nye Suzuki SX4 kommer præcis til tiden.

Med en længde på 4,3 meter har SX4 angiveligt en rummelig kabine med god benplads for og bag samt klassens største bagagerum med en volumen på 430 liter.

Op til 24 km/l
Motormæssigt vil den nye SX4 Crossover kunne fås med en 1,6 benzinmotor med 120 hk og en 1,6 turbodieselmotor – også med 120 hk. Med et CO2-udslip på kun 125 gram/km i benzinmodellen og 110 gram i dieselversionen bliver brændstoføkonomien helt i top for biltypen: De foreløbige informationer tyder nemlig på et niveau for benzinmodellen omkring de 18 km/l og ca. 24 km/l for dieselmodellen. Holder det, bliver Suzuki SX4 blandt de absolut mindst tørstige ”gadekryds”.

Høj siddestilling og store sidespejle giver den rette offroader-atmosfære i Suzuki SX4.
Høj siddestilling og store sidespejle giver den rette offroader-atmosfære i Suzuki SX4.

Sammen med den nye model introducerer Suzuki også et nyudviklet intelligent 4WD system med navnet Allgrip. Her kan føreren vælge mellem 4 indstillingsmuligheder via en lille dreje- og trykknap. Allgrip systemet bliver tilbudt som en tilvalgsmulighed på både benzin- og dieselmodellen.

Den nye SX4 Crossover går i produktion i løbet af sommeren på Suzukis fabrik i Europa, og kommer til Danmark til efteråret. Modelprogram, udstyrsdetaljer og priser forventes klar over sommeren. Ifølge den danske importør skal SX4 spille en vigtig rolle på det danske marked – det budskab kan formentlig oversættes til stærke priser sammenlignet med rivaler som Renault Captur, Peugeot 2008 og Opel Mokka…

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here