Kia Rio får det lille løft

Billigere basisudgave og mindre kosmetiske justeringer skal holde Kia Rio frisk i miniklassen. Dansk premiere til marts.

2015 bliver året, hvor den i forvejen stigende konkurrence i miniklassen ser ud til at blive skærpet yderligere. Ganske markant endda. Traditionelle storsællerter som Skoda Fabia, Hyundai i20 og Opel Corsa lanceres i nye udgaver, det samme gælder fine minier som Honda Jazz og Mazda 2, lige som de faceliftede udgaver af Toyota Yaris og Suzuki Swift sædvanligvis også har et stort publikum.

For de ældre modeller i bilernes næstmindste klasse gælder det altså om at gøre sig ekstra umage, hvis man vil have en del af salget.

Det gælder også Kia Rio, der efter tre år på markedet får det klassiske midtvejs-facelift. Et diskret et af slagsen, tør vi godt sige. Rio er søsterbil til Hyundai i20, der er på vej i en helt ny udgave, men det får nu ikke Kia til at lave væsentligt om på Rio. Med et salg på næsten 3.400 styk i 2014 frem til nu, klarer Rio sig da også fint, så koreanerne ser næppe noget behov for den store forårsrengøring.

Fortsætter med gamle motorer
Nyhederne begrænser sig derfor til let ændrede kofangere for og bag, lidt ekstra krom inde og ude på de dyrere udgaver af Rio samt nyt indtræk og alufælge i tilbehørslisten. Motorerne er de samme som altid – det vil sige benzinmotorer uden turbo og små turbodieseler med ydelser fra 75 til 109 hk. Sikkerhedsudstyret opgraderes heller ikke, så man leder fortsat forgæves efter moderne sikkerhedselektronik som automatisk nødbremse, sporassistent og blind-vinkel advarsel i Kia Rio.

Til gengæld byder prislisten på en ny og lavere pris for billigste Rio. 110.000 kr. rækker nu til en tre-dørs Rio, men nedsættelsen på 10.000 kr. dækker over, at Rio nu importeres i en særlig skrabet basisversion. Ønsker du fem døre, aircondition, højdejusterbart førersæde og elruder foran, skal du op i en Style+ til 135.000 kr. plus levering. Det er dog fortsat en konkurrencedygtig pris, selv om billige minier som Mitsubishi Space Star og Nissan Micra har flyttet grænserne for, hvor lidt en bil i miniklassen kan koste.

Kia Rio viser sin lette ansigtsløftning i Danmark til marts.

Læs også testen: Kia Rio slår knock-out i Polo-klassen

[email protected]k

1 COMMENT

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here