Mild ansigtsløftning til Citroën C3

Efter 3 år på markedet får Citroën C3 det traditionelle midtvejs-facelift med LED-kørelys, nye lygter og opgraderet kabine. Nye 3-cylindrede benzinmotorer er allerede introduceret.

3 er et magisk nummer. I bilindustrien er det lig med midtvejskrise for bilmodeller, der som regel har en levetid på 6 år. Og meget lig os mennesker fordriver rigtigt mange biler de første alderdomstegn med en ansigtsløftning. Det gælder også Citroën C3, der kom på markedet i 2010 og derfor skal have den traditionelle overhaling, så den er klar til yderligere 3 års konkurrence med nye klassekammerater som Kia Rio, Renault Clio og Peugeot 208.

Til april er den faceliftede Citroën C3 i Danmark. Bagfra kendes den på let ændrede baglygter.
Til april er den faceliftede Citroën C3 i Danmark. Bagfra kendes den på let ændrede baglygter.

Citroën benytter den klassiske opskrift på forlænget ungdom: Nye lygter for og bag, inklusive LED-kørelys, en let ændret kølergrill, en let opgradering af kvaliteten i kabinen og flere karrosserifarver at vælge imellem. Teknisk har Citroën tyvstartet med den største nyhed, for allerede tilbage i november fik C3 nye 3-cylindrede benzinmotorer – dels en 1,2 med 82 hk, dels en 1,0 med 68 hk. 1,2 liters motoren yder 82 heste uden turbolader og har en fornem brændstoføkonomi på 22,2 km/l og et beskedent CO2-udslip på 104 gr/km. At det svarer meget godt til forbruget i mange mindre biler med færre kræfter beviser, hvor effektivt det er at gå fra 4 til 3 cylindre, hvis man vil spare benzin.

Den foryngede Citroën C3 er klar til april. De danske priser er endnu ukendte, men basisudgaven Attraction med bl.a. fjernbetjent centrallås, fartpilot og varme i forsæderne og den 82 hestes 1,2 liters motor fås i dag fra 134.000 kr. inkl. lev.

Læs mere om Citroëns 3-cylindrede motorer: 3 cylindre til C3

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here