Ny ladeoperatør fejrer indtog med gratis lynladning

Energiselskabet Norlys går ind på markedet for lynladning af elbiler med 800.000 andelshavere i ryggen. Første ladepark åbner i Odense.

Som Hvilkenbil allerede kunne afsløre 11. marts, går den danske energi- og telekoncern Norlys ind på markedet for lynladning. På mandag den 22. april er det officielt med åbningen af Norlys’ første ladepark ved afkørsel Odense SØ på motorvej E20.

Åbningen af Norlys’ første ladepark fejres med gratis strøm fra kl. 12 på mandag og et døgn frem gennem appen Norlys Opladning.

Ladeparken på det trafikale knudepunkt Drejebænken, der også rummer lynladere fra konkurrenterne Clever, Circle K, OK og Allego, er blot den første af flere i en større offensiv fra Norlys. 14 andre er på vej over hele landet.

Med Norlys’ indtog på markedet for lynladning skærpes konkurrencen. For forbrugerne kan det medføre lavere priser. Så sent som i går sænkede Tesla prisen for medlemskab til selskabets Supercharger-lynladere, der giver adgang til lavere strømpriser ved ladestanderne. Det ligner en klar krigserklæring, for Tesla er i forvejen billigst blandt lynladeoperatørerne herhjemme.

Med 800.000 andelshavere i ryggen har Norlys til gengæld fordel af at komme ind på markedet med en potentielt stor kundebase. Norlys kan også vælge at aktivere sine andelshavere ved at tilbyde dem rabat på lynladning. Selskabet bruger allerede denne mulighed i forbindelse med andre af selskabets produkter – f.eks. kan andelshavere få rabat på ladebokse til hjemme-opladning.

lynladning
Et oplevelsescenter udviklet af Experimentarium skal få børnene på bagsædet til at bede forældrene om at lade hos Norlys.
Pusterum og oplevelse

Alle 15 Norlys-ladeparker vil blive etableret som det, Norlys beskriver som ”et pusterum på farten”. Der vil være mulighed for at købe drikkevarer, mad og snacks fra automater og strække ben i et grønt område.

”Det tager bare lidt længere tid at lade end at tanke en traditionel brændstofbil. Vi indretter derfor vores ladestationer sådan, at du ikke skal sidde og trille tommelfingre eller jonglere med børn, der keder sig på bagsædet. Vi håber med vores koncept at sætte en helt ny standard for, hvordan man skaber ”ladeglæde” og derved motiverer endnu flere danskere til at tage springet til elbil, siger Ellen Trolle, direktør i Norlys’ ladestanderforretning.

Satser på børn på bagsædet

Norlys har derfor indgået et samarbejde med Experimentarium, som udvikler en række aktiviteter tæt ved ladestanderne.

Fem af de 15 lokationer – herunder Drejebænken – vil blive udstyret med et oplevelsesunivers under temaet ”Jagten på den gode Energi”. Her har Experimentarium designet et oplevelsesunivers med interaktive aktiviteter, der sætter fokus på en grøn fremtid.

”Vi håber selvfølgelig, at når børnene i fremtiden spotter det røde Norlys-logo fra bagsædet, så vil de tigge deres forældre om at tage ladepausen hos os, fordi vi gør det sjovt og inspirerende at holde pause. Vi håber, at vi kan sætte tanker i gang hos store som små og give inspiration til gode dialoger i bilen på vejen videre, siger Ellen Trolle.

Her åbner Norlys ladeparker:

Odense*
Vejle*
Vordingborg*
Aarup*
Brønderslev*
Rønde
Engesvang
Fuglebjerg
Gørlev
Gørløse
Ikast
Køge
Næstved
Tønder
Aars

*Disse ladeparker bliver opført med et unikt oplevelsesunivers udviklet af Experimentarium, mens de øvrige opføres med aktiviteter i mindre skala.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here