Pris – ikke crashtest – afgør Dacia’s danske fremtid

Til priser fra 130.000 kr. bliver Dacia Lodgy sensationelt billig.

Den danske Renault-importør afviser, at dårlig crashtest kan holde Dacia ude af Danmark. Prisen bliver afgørende – og den kan blive rekordlave 150.000 kr. for en 7-personers MPV.

Da Euro NCAP onsdag i denne uge offentliggjorde crashtesten af 15 nye bilmodeller, var det kun Dacia Lodgy, der dumpede til eksamen. Efter mødet med muren stod Renaults rumænske billigmærke tilbage som den store taber med blot tre ud af fem stjerner – samtlige konkurrenter fik topkarakter.

Den dårlige crashtest kommer særdeles ubelejligt for den danske Renault-importør, der fornylig luftede tanken om at lancere billige Dacia på det stærkt prisfølsomme bilmarked herhjemme. Noget, som danske sikkerhedseksperter fra FDM og forbrugersitet sikkerbil.dk Dacia straks frarådede efter crashtesten. ”Fri os fra den” lød det fra sikkerbil.dk, mens FDM slog fast, at man ”fraråder køb”.

Men trods den ublide medfart til Lodgy lever drømmen om at importere Dacia til Danmark i bedste velgående hos den danske Renault-importør.

Vi har endnu ikke endeligt besluttet, om Dacia skal til Danmark. Men vi har længe vidst, at Lodgy ville få tre stjerner, så det kommer ikke som en overraskelse og har isoleret set ingen indflydelse på vores beslutning”, siger Søren Hyltoft, pressechef for Renault Danmark.

Halv pris sammenlignet med konkurrenterne
Hvis Dacia Lodgy kommer til Danmark, bliver det til nærmest sensationelt lave priser. Ifølge Søren Hyltoft vil prisen for en 7-personers udgave af Lodgy lande i omegnen af 150.000 kr. Det er rundt regnet halv pris sammenlignet med konkurrenter som Citroën C4 Picasso, Ford Grand C-Max, VW Touran og Renault Grand Scenic.

Men faktisk vil Søren Hyltoft ikke sammenligne Dacia Lodgy med fabriksnye konkurrenter – og det hænger sammen med crashsikkerheden.

”For de kunder, der vil købe en Dacia Lodgy er alternativet ikke en ny, men en brugt 7-personers bil i samme prisleje som Lodgy. Derfor er spørgsmålet, hvor sikker eksempelvis en Opel Zafira fra 2007 er sammenlignet med en ny Dacia Lodgy. Og her skal man huske på, at de fem stjerner, som en Zafira fik dengang, ikke kan sammenlignes med de tre stjerner, som Dacia Lodgy har fået i år. Kriterierne for crashtesten har ændret sig”, forklarer Søren Hyltoft.

Læs mere om Euro NCAPs crashtest af Dacia Lodgy.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here