Privatleasing fordoblet på et år

Hver 7. privatbil er nu leaset. Flere forbrugerne vælger privatleasing frem for køb, fordi de vil kende udgifterne.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser at privatleasing igen er på fremmarch. Privatleasing udgjorde i oktober 15 pct. af de private bilkøb. Det tilsvarende tal for 2013 var kun 6 pct. Det skriver finans.dk.

”Man plejer at sige, at man først kender prisen på en bil, når man er kommet af med den. Men sådan er det ikke med privatleasing. Her kender man på forhånd udgifterne, og man slipper for de uforudsete udgifter. Forbrugerne vil have sikkerhed.”

Sådan forklarer Johan Juul-Jensen, der er forbrugerøkonom hos Nykredit, at privatleasing på kun ét år er blevet mere end fordoblet.

Mere end hver 7. af privatkøbernes biler er leaset
I oktober tegnede de private bilkøbere sig for 8.681 af de solgte biler. Heraf var 1.575 leaset.

Dermed er privatleasing også med til at trække bilsalget mod rekord for fjerde år i træk. Ifølge Danmarks Statistik er der i årets første 10 måneder solgt 157.978 biler. Det er godt 7.000 biler flere end for samme periode i rekordåret 2013.

Ifølge forbrugerøkonomen er det bemærkelsesværdigt, at privatleasing vinder så meget frem. Han forklarer især stigningen i privatleasing med, at bilimportørerne har været gode til at give bilisterne det, de vil have.

”Vi har set nogle meget skarpe priser på privatleasing med lave engangsydelser og lave månedlige ydelser, fordi importørerne har været gode til at forhandle priser med bilproducenterne. Derfor kan det være meget fordelagtig at lease især de lidt større biler. Men der har også været gode tilbud på mindre biler,« siger Johan Juul-Jensen til finans.dk.

Læs også: Mest fart på leasing siden 2010

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here