Saab-selskab tilbyder kreditorer akkord

Saab 9-3 er genopstået - denne gang med kinesiske og japanske penge i ryggen, men produktionen sker fortsat i svenske Trollhättan.

Selskabet bag Saab, der er under en månedlang rekonstruktion, tilbyder nu større kreditorer en aftale om at få 50 pct. af deres tilgodehavende.

Det hæderkronede svenske bilmærke Saab kæmper stædigt for livet. National Electric Vehicle Sweden AB, NEVS, tilbyder nu sine kreditorer et arrangement for at komme ud af den rekonstruktion, selskabet har været i siden efteråret som led i at undgå en truende konkurs.

Akkorden med kreditorer skal skabe grobund for en færdiggørelse af den igangværende forretning og gennemførelsen af ​​en ny forretningsplan med partnere og ejere.

Dette skridt kommer ifølge NEVS ejere og ledelse, da man har måttet erkende ‘betydelige vanskeligheder ved at fuldføre denne type komplekse transaktioner i løbet af en rekonstruktion med de risici det indebærer’, som det hedder.

Indiske Mahindra spøger i kulissen
Ifølge NEVS CEO, Mattias Bergman, handler fremtidsplanerne primært om to spor, hvoraf det ene omfatter en fælles teknologiudvikling i Trollhättan og det andet går på en ny hovedejer, der skal gøre Saab til ’et globalt premiummærke’. Den nye hovedejer forlyder at være indiske Mahindra, men dette er ikke bekræftet.

”Begge spor går fremad, men vi ser også komplikationer i at nå til enighed, når vi er i betalingsstandsning. Vores primære ejer har egenhændigt finansieret rekonstruktionen og har også til hensigt at få os ud af denne. For at dette skal være muligt økonomisk for vores hovedejer, har vi brug for at nå frem til en ordning med kreditorerne,” siger NEVS CEO, Mattias Bergman i en pressemeddelelse.

Aftalen omfatter en akkord på 50 pct. for kreditorer med over 500.000 svenske kr. til gode. Det betyder, at ud af i alt 573 kreditorer vil 469 få hele sit tilgodehavende, mens 104 kreditorer vil få deres krav over 500. 000 svenske kr. reduceret med 50 pct.

”Forudsat NEVS forslag til en akkord går igennem, forventer jeg, at betingelserne for at nå til enighed med en kapitalstærk spiller vil være gode, så der således er et fortsat forretningspotentiale for kreditorerne. På denne baggrund er det min opfattelse, at denne løsning vil være til gavn for kreditorerne frem for en konkurs,” siger administrator, advokat Lars Eric Gustafsson, Hamilton Advokatfirma.

Alle kreditorer er indbudt til et informationsmøde på NEVs i Trollhättan den 26. februar.

Læs også: Saab sandsynligvis på indiske hænder

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here