Stationcar-udgaven af Mazda 6 krymper i størrelse

Den nye Mazda 6 er en stor bil med en lille overraskelse. Modsat den næsten fem meter lange sedan, bliver den praktiske stationcar-udgave synligt mindre.

Vi kender tricket med at gøre stationcar-udgaven af en bilmodel lidt større. Tænk f.eks. på Opel Vectra Wagon, der fik forlænget akselafstanden markant. Men det modsatte; en stor sedan efterfulgt af en mindre stationcar, er ikke set tidligere. Ind til nu, hvor Mazda har en lille overraskelse gemt i den store Mazda 6.

Sedan-udgaven blev afsløret forleden. En ordentlig kleppert på 4,87 meter, der meget passende fik premiere i Moskva, hvor det er sådan de foretrækker bilerne: Store og konservative.

Hurtigt frem til dagens overraskelse. De første billeder og oplysninger om stationcarudgaven af samme Mazda 6. Der viser sig at blive 4,80 meter lang. Altså syv centimeter kortere end sedanen – ja, akselafstanden er endda forkortet med otte centimeter. Højst usædvanligt. Og alligevel logisk. For mens russere og kinesere sværger til sedaner, foretrækker vi stationcars i Vesteuropa. Rummelige, javel, men ikke for store til de små bygader sydpå. Mazda 6 stationcar er simpelthen skræddersyet til formålet.

En fladere bagrude giver Mazda 6 stationcar et mere sportsligt udtryk.

Godt set af Mazda. Vi er nogle, der efter at have set sedan-udgaven havde frygtet en Mazda 6 stationcar i fem-meter klassen, men nu kan ånde lettet op. I stedet får vi en bil, der om muligt er endnu mere elegant end sin stilfulde forgænger – bl.a. fordi bagruden er gjort væsentligt fladere. Faktisk bliver rummeligheden en knivspids mindre. Hvor forgængeren rummede 519  / 1751 liter, er der plads til 513 / 1632 liter i afløseren. Heldigvis er det let at lægge bagsæderne ned, for Mazda’s smarte ét-grebs mekanisme, der sender bagsædet i gulvet med et enkelt greb, er bevaret.

Motorerne bliver alle fire-cylindrede. Tre benzinere – alle uden turbo – yder 145, 165 eller 192 hk, mens en 2,2 liters dieselmotor yder 150 eller 175 hk.

Meget mere oplyser Mazda ikke. Der skal også være lidt at fortælle til den officielle verdenspremiere på biludstillingen i Paris 27. september. Dansk premiere forventes at finde sted i februar eller marts 2013.

Læs mere om Mazda 6.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here