Tesla forudser højere priser på Model 3 – MG sænker priser

Tesla Model 3

Mens EU truer med øget told på biler fra Kina, varsler Tesla højere priser på Model 3. Samtidig har MG sænket prisen på to MG4-modeller.

Priser på ‘Model 3 vil sandsynligvis stige fra den 1. juli 2024 på grund af importtold’, skriver Tesla nu på sin hjemmeside. Men hvor meget Tesla Model 3 (billedet øverst) i givet fald bliver dyrere, er der indtil videre ingen antydning af.

Meldingen fra Tesla kommer i forlængelse af det morads af usikkerhed, som EU-Kommissionen efter adskillige måneders betænkningstid onsdag den 12. juni lagde op til.

EU skal inden 4. juli nå til enighed med det kinesiske regime om en løsning, der skal ændre den statsstøtte, som Kina giver bilproducenter i landet. Og som efter EU-Kommissionens mening blandt andet giver biler produceret i Kina en urimelig konkurrencefordel, når de eksporteres til EU. 

EU-Kommissionens beslutning kan reelt medføre, at biler produceret i Kina vil blive pålagt en importtold mellem 10 og 48 procent.

Tesla Model 3 produceres på fabrikker i Shanghai, men det er altså ikke besluttet, hvor høj importtolden på Model 3 i givet fald måtte blive.

Prisen på den billigste Model 3 med 513 kilometers rækkevidde er i øjeblikket 300.000 kroner. Model 3 med længst rækkevidde, 629 km, står i øjeblikket i 360.000 kr., og Performance-udgaven med en 0 til 100 km/t-tid på 3,1 sekunder koster indtil juli 440.000 kr.

Importtold rammer næppe Model Y

Verdens mest solgte bil 2023, Tesla Model Y, bliver til det europæiske marked produceret på firmaets giga-fabrik nær Berlin og vil formentlig ikke blive ramt af importtolden. Model Y blev i maj sat ned, og frem til 1. juli kan man spare yderligere 10.000 kr. på lagermodeller. Frem til juli får man også 5.000 kilometers gratis Supercharger-opladning med. 

Den gratis opladning gælder også Model X og Model S, der bliver købt inden 1. juli.

MG4-prisnedsættelse var aftalt
MG4 XPower er sat 25.000 kr. ned.

Samtidig med Teslas bebudede prisstigning har MG Motor valgt at sætte priserne på udvalgte MG4-lagermodeller ned. Prisnedsættelserne har ifølge den danske MG-importør dog intet at gøre med den bebudede forhøjelse af importtolden.

Forhandlingerne mellem statsejede SAIC i Kina og den danske importør om en kampagnepris på udvalgte lagermodeller har nemlig været undervejs længe. Resultatet er, at MG4 Trophy Extended Range med 520 kilometers rækkevidde fra i dag, mandag den 17. juni, er sat ned med 35.000 kroner til 265.000. Den lynhurtige MG4 XPower med 435 hestekræfter bliver 25.000 billigere og koster nu 275.000 kr.

Statsejede SAIC, der ejer MG, får ifølge EU ekstraordinært meget statsstøtte fra det kinesiske regime og vil derfor potentielt kunne blive pålagt den maksimale importtold på 48 procent.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here