Tesla S er den bedste bil du ikke skal købe

Et toneangivende amerikanske forbrugermagasin udråber elbilen Tesla S til den bedste bil, de nogensinde har testet – men fraråder alligevel forbrugerne at købe den…

Verdens bedste bil – men du skal ikke købe den.

Sådan lyder den skizofrene konklusion, efter at det ansete og indflydelsesrige amerikanske forbrugermagasin, Consumer Reports, har testet elbilen Tesla S.

Consumer Reports er ellers svært imponerende af Tesla S. Ud af 100 mulige point scorer den 99 – det bedste resultat nogensinde i magasinets historie. Consumer Reports konkluderer, at Tesla S er en fantastisk bil, der er så fremtidsagtig, at den kunne have været bilen, som Marty McFly byttede sin tidsrejsende DeLorean sportsvogn ud med i filmen ”Tilbage til fremtiden”.

Ifølge Consumer Reports kombinerer Teslas S ellers modsatrettede egenskaber som lydsvag og luksuriøs komfort med stor miljøvenlighed og masser af fart.

Tesla S accelererer, svinger og bremser som en sportsvogn, er bekvem og tyst som en luksusbil og langt mere energi-effektiv end de bedste hybridbiler,” fastslår Jake Fisher, ansvarlig for Consumer Reports’ biltests.

Alligevel vil Fisher og Consumer Reports ud fra et forsigtighedsprincip ikke anbefale sine læsere at købe en Tesla S. Begrundelsen er, at Tesla S nok er en særdeles overbevisende bil, men også lavet af et nyt bilmærke med et spinkelt netværk af forhandlere og serviceværksteder. Consumer Reports peger også på, at det kan svært at vurdere værditabet på en bil som Tesla S – ikke mindst fordi bilens ekstremt kraftige batterier kan blive endog meget dyre at udskifte, når de engang har mistet gnisten. Tesla selv taler om en batterilevetid på syv år.

Tesla S bliver dansk ministerbil
Testen i Consumer Reports, der har stor indflydelse på det amerikanske bilmarked, understreger selv de bedste elbilers største udfordring: Det er endnu tidligt at vurdere, hvor levedygtig teknikken er, og dermed er en fabrik som Tesla afhænging af succes hos de såkaldte ”first movers” – forbrugere, der er villig til at løbe en risiko for at være først med det sidste.

Trods den manglende købsanbefaling i Consumer Reports går det faktisk bedre end nogensinde før for den lille bilfabrik i Palo Alto, Californien. De første S-modeller er leveret til kunderne og årets første kvartal blev det første med positive tal på bundlinjen i Tesla’s 10-årige historie.

I Danmark er der også prominent opbakning til Tesla. Ifølge motor.dk har Danmarks klimaminister, Martin Lidegaard (R) nemlig bestilt en Tesla S som ny ministerbil. Lidegaard får sin Tesla S leveret til august – meget passende i farven grøn.

Læs mere:

Tesla S bliver et elektrisk slagtilbud

Tesla S stærkt fra start

Blog: Har Tesla genopfundet hjulet?

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here