Til sommer kører Google selv

Efter 1,6 millioner kørte kilometer – næsten – uden uheld, må Google slippe deres selvkørende bil løs i Californien. Topfarten er dog begrænset til 40 km/t.

Danske turister, der kører en tur forbi internetgiganten Googles hovedkvarter i Mountain View i Californien til sommer, får måske et glimt af en verdenssensation: Den første fuldstændigt selvkørende bil, der må køre på offentlig vej.

Efter 1,6 millioner testkilometer har Google overbevist de ellers strikse amerikanske myndigheder om, at det er sikkert at slippe den selvkørende bil løs i trafikken. Dog kun på visse betingelser: Topfarten er begrænset til 40 km/t, og selv om ‘Googlemobilen’ både styrer, accelererer, bremser og finder vej helt af sig selv, skal der altid være en person ombord. Enten for at overtage kommandoen, hvis noget går galt eller farten skal være højere end 40 km/t.

Google kan blive ‘gamechanger’
Ind til videre har Googles selvkørende bil altså vist sig at være yderst sikker. Blot 11 mindre uheld er det blevet til under de 1,6 millioner kørte km. Ingen af uheldene har været alvorlige – og i syv af de 11 uheld er det faktisk andre trafikanter, der har påkørt Googlemobilen.

Google lancerede det autonome automobil i efteråret 2010. Siden har Google annonceret adskillige fremskridt – og fået bilindustrien til at frygte, at Google ikke vil nøjes med at levere software til dem, men måske selv blive bilproducent. Med firmaets enorme know-how om autonom bilkørsel og en pengetank, som selv de største bilmærker skæver misundeligt til, kan Google blive en såkaldt ‘gamechanger’ i bilindustrien.

Bilmærker som Tesla, Volvo, Mercedes, Toyota, BMW og VW har da også sat fart på udviklingen af deres egne, selvkørende biler. Flere brancheanalytikere vurderer, at de første selvkørende biler kan være klar til salg så tidligt som 2020.

Læs også:

Google bygger sin første bil

Tesla på vej med selvkørende biler

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here