Toyota Avensis er årets bedste brugtbil

Plads, pålidelighed og fornuftige priser gav Toyota Avensis sejren, da 21 danske brugtbileksperter valgte den bedste brugtbil 2013. Honda Civic blev nr. 2 foran VW Golf V.

Er du på udkig efter en solid, velkørende og ikke mindst pålidelig brugtbil, er Toyota Avensis det bedste bud. Det mener en jury på 21 danske brugtbileksperter fra brancheorganisationer og medier som Bilbasen, Applus Bilsyn, Jyllands-Posten, Bil Magasinet og FDM Motor, der netop har kåret Årets Brugtbil 2013.

Toyota Avensis årgang 2007 vandt foran Honda Civic årgang 2009 og VW Golf V fra 2008.

Juryen fremhæver Toyota Avensis for bl.a. høj driftsikkerhed, lav afskrivning og lave driftsomkostninger.

Man får virkelig meget bil for pengene, og kvaliteten er i orden. Selv rustbeskyttelsen er blandt de bedste, vi har set fra Japan,” siger Karsten Meyland Lemche, biljournalist fra FDM Motor.

Juryen har ikke mindst lagt vægt på totalomkostningerne ved at købe brugt bil. Mens det kun koster 2,11 kroner at køre en kilometer i årets brugtbil, ligger gennemsnittet for biler af den type med en kilometeromkostning på 2,57 kroner.

”Mærket har et nærmest legendarisk ry for sin holdbarhed. Og det er en rummelig og behagelig stationcar, som fås til rimelige priser,” siger Christian Schacht, motorredaktør for Jyllands-Posten.

Godt alternativ til ny minibil
Netop brugtprisen og driftsomkostningerne har stor betydning for mange danske bilkøbere – og gør Toyota Avensis til et godt køb for de mange familier, der ikke kan få plads til både børn og barnevogn i de populære mikrobiler, der sidder tungt på nybilssalget herhjemme.

”Herhjemme vælger familien Danmark brugt, når de går efter en stor bil. Og her er Toyota Avensis måske ikke den mest spændende, men den er en pålidelig, rummelig og en meget praktisk bil,” uddyber Karsten Meyland Lemche FDM Motor.

Det er ottende gang, at Årets Brugtbil bliver kåret. Fælles for kåringerne er, at jurymedlemmerne inddrager deres egne erfaringer med bilerne og vurderer kandidaterne på tekniske egenskaber, totaløkonomien, og hvordan bilen i det hele taget har klaret sig gennem årene.

Årets brugtbil siden 2006

2012: Honda Accord, årgang 2009
2011: Kia Cee’d, årgang 2007
2010: Opel Astra, årgang 2005
2009: Ford Focus, årgang 2005
2008: Ford Mondeo, årgang 2004
2007: Mazda6, årgang 2003
2006: Skoda Fabia, årgang 2001

Kilde: Bilbasen.dk.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here