Volvo med verdens første fodgængerairbag

Ny Volvo V40 er en semi-stationcar, der skal konkurrere med Audi A3 SportBack og BMW 1-serie. Priser fra 350.000 kr.

Sikkerhed og sikker stil flyder sammen til en fristende pakke i Volvos nye V40, der samtidig er den første bil svenskerne har skabt siden skilsmissen fra Ford.

Det cool, skandinaviske design handler bestemt ikke om plads til børn, Ikea-møbler og lange ski. V40 er et luksuspræget designerbil, hvis skarpe hæk minder om den berømte Volvo P1800. Køreegenskaberne skulle være stramme og sportslige, hvilket understreger Volvos ambitioner om at kapre kunder fra Audi og BMW.

Samtidig er sikkerheden angiveligt i top.

Som den første bil nogensinde får Volvo V40 en fodgængerairbag, der dækker det meste af forruden og løfter motorhjelmen, hvis en fodgænger kommer på tværs af den hensynsfulde svensker.

Der er al mulig grund til at klappe Volvo på de brede skuldre for den bedrift: Alene i Europa er 14 procent af alle trafikdræbte fodgængere, mens andelen i Kina er helt oppe på 25 procent. Der burde altså være en klar sikkerhedsgevinst i biler med fodgængerairbags.

Volvo V40 får dansk premiere i begyndelsen af september. Desværre bliver den relativt dyr: priserne begynder ved 354.000 kr. for V40 D2 med 115 heste dieselmotor, der kører 27,8 km/l, mens billigste benziner bliver T3 med 150 hk til 383.000 kr.

[email protected]

 

1 COMMENT

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here