VW Beetle smider toppen

Ifølge VW er stoftaget blevet fladere end før – til gavn for udsynet bagud.

Stofkalechen er bevaret, men kan nu åbne og lukke mens bilen kører op til 50 km/t. VW Beetle Cabriolet får dansk premiere i løbet af foråret.

I disse dage har cabriolet-udgaven af VW Beetle verdenspremiere på biludstillingen i Los Angeles. Hvor den nye VW Beetle med hårdt tag er blevet lavere, bredere og væsentligt mere maskulin, fremstår cabriolet’en snarere som den blødere søster. Ikke kun fordi taget også denne gang er udført i stof. I topløs tilstand stikker kalechen fortsat op over bagklappen og giver Beetle Cabriolet et nostalgisk præg, der mere signalerer bløde værdier end hårdkogt roadster. Lidt overraskende i øvrigt, eftersom VW tidligere i år viste den topløse E-Bugster konceptbil med skjult kaleche og et mere testosteron-struttende look a la Porsche Spyder.

Selvsamme kaleche lyder i øvrigt som den perfekte løsning til en typisk dansk sommer, hvor solskin og byger kæmper om at få overtaget. Blot ti sekunder tager det for det ellers store, eldrevne stoftag at køre op eller ned. Og du kan endda gøre det undervejs med hastigheder helt op til 50 km/t.

VW Beetle Cabriolet kan med andre ord ”klæde om”, mens du holder før rødt eller triller rundt i bytrafik.

Trods det omfangsrige tag er der blevet plads til 225 liter i bagagerummet – nok til en picnic for to i det grønne.

Fladere tag giver bedre udsyn
Visuelt adviger Cabriolet-udgaven fra den mere stålsatte original med en langsgående kromliste, der adskiller karrosseriet fra stoftaget. Ifølge VW er stoftaget blevet fladere end på forgængeren, hvilket især skulle forbedre udsynet bagud med nedfældet kaleche. Hvor meget er svært at vurdere, for VW gør nærmest en dyd ud at fotografere kalechen fra vinkler, der gør den svær at se på pressebillederne. Formentlig fordi taget ikke er helt færdigudviklet inden præsentationen i Los Angeles.

Som VW Beetle får Cabriolet’en valg mellem tre turbobenzinmotorer med enten 105, 160 eller 200 hk. Langturspendlere kan vælge mellem to dieselmotorer med henholdsvis 105 eller 140 hk. Meget passende bliver VW Beetle Cabriolet en ægte forårsbebuder med dansk premiere til foråret. Priserne er endnu ukendte, men vi gætter på en merpris for stoftaget på knapt 100.000 kr. og dermed startpriser fra godt 350.000 kr.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here