VW dropper ‘Das Auto’ slogan

Efter ‘dieselgate’ har VW brug for et nyt og mere ydmygt slogan – alt tyder på, at VW vil nøjes med det helt simple ‘Volkswagen’.

Snart er det slut med VW’s selvsikre ‘Das Auto’ (Bilen, red.) slogan. Det skriver branchesitet Automotive News.

‘Das Auto’ blev indført i 2007 af den nu afsatte koncernchef Martin Winterkorn. Men efter VW-koncernens omfattende dieselskandale, der især har ramt VW-mærket, er det tid til at vaske tavlen ren; tid til fornyelse og en ny offensiv marketingstrategi.

En talsmand for VW siger til Automotive News, at ‘Das Auto’ ikke er endegyldig lagt på hylden, men fortæller, at det ikke vil stå under det velkendte VW-logo i en kommende annoncekampagne.

Erstatningen er der ikke meget spræl i.

Fremover vil VW-logoet blot blive akkompagneret af det faktuelle ‘Volkswagen’. Ændringen af sloganet vil blive rullet ud over hele verden i tre tempi, afslører VW-talsmanden.

Den nye kampagne blev ifølge Automotive News diskuteret i sidste uge på en lukket konference i Dresden for 2.000 chefer i VW. Kampagnen er VWs seneste forsøg på at vende defensiv til offensiv i mærkets anstrengelser for at genvinde sit gode ry.

Ifølge en deltager på konferencen, som ønsker at være anonym, beskrev Volkswagens mærkechef Herbert Diess ‘Das Auto’ sloganet – der kan tolkes som om, VW alene evner at definere den moderne bil – som værende for absolut.

Et slogan, der signalerer arrogance og passer særdeles skidt til den situation, VW befinder sig i lige nu, hvor firmaet står over for store udgifter til at tilbagekalde og optimere et enormt antal biler, så de lever op til gældende miljøkrav, ligesom der måske venter store bøder og erstatningskrav.

”Volkswagen er nødt til at vise ydmyghed”, sagde konferencedeltageren, “og ‘Das Auto’ er prætentiøst.”

VW skandalen omfatter ca. 11 mio. biler, der har fået installeret en ‘snydesoftware’, som gør, at bilen udleder mindre NOx end ved almindelig kørsel, når bilen er i en testsituation. Desuden er der for flere tusinde biler også blevet pyntet på udledningen af CO2 og brændstofforbrug.

Læs også: Flagskib er første offer for ‘dieselgate’

[email protected]

2 Kommentarer

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here