VW Sport Coupe er smugkig på ny Passat CC

VW stjæler showet på biludstillingen i Geneve med konceptbilen Sport Coupe GTE, der ligner en næsten serieklar ny Passat CC.

VW-gruppens allestedsnærværende nye designstil med skarpe kanter og pressefolder får et ekstra twist med designstudiet Sport Coupe GTE. Her er både markant hækspoiler, kølergrill med maskulint underbid og kæmpestore trykfølsomme skærme i kabinen a la Tesla Model S.

Både speedometer og midterkonsol udgøres af enorme skærme. Indretningen er på én gang futuristisk og tæt på teknikken i den nye Passat.
Både speedometer og midterkonsol udgøres af enorme skærme. Indretningen er på én gang futuristisk og tæt på teknikken i den nye Passat.

Den gule Sport Coupe GTE er med andre ord blandt showstopperne på biludstillingen i Geneve, der i dag åbner dørene for publikum.

Detaljer som forsænkede, eldrevne dørhåndtag og en heftig, 380 hestes hybrid-drivline, der kombinerer en sekscylindret benzinmotor med to elmotorer, er dog mest for showets skyld.

Ser man bort fra den slags udstillingslir, ligner VWs konceptbil til gengæld en stort set produktionsklar bil. Og den model kunne meget vel være den kommende udgave af firedørs-coupeen Passat CC.

Passaten i festtøj, der i seneste oplag nøjes med initialerne CC, står nemlig overfor en udskiftning, nu hvor dens teknisk ophav Passat er lanceret i en helt ny udgave. Konceptbilens længde på 487 cm lægger sig da også lige i Passat-størrelsen.

Tyske medier spekulerer dog også i, at VW lægger an til at fylde hullet mellem netop Passat og den eksklusive Phaeton, der også er på vej i en ny generation. Men uanset VWs ambitioner om at kæmpe sig længere ind i premium-klassen med VW-mærket, ligner Sport Coupe GTE en oplagt overbygning på Passat-familien. Vi bliver i hvert fald overraskede, hvis konceptbilen ikke snart dukker op som en produktionsklar CC – formentlig allerede til efteråret.

Hvis konceptet her holder, får den næste CC stor bagklap - det afslører stregen over bagruden.
Hvis konceptet her holder, får den næste CC stor bagklap – det afslører stregen over bagruden.

Læs også: Passat er årets bil i Europa

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here