Endelig: Tesla Model Y får plads til syv personer

Tesla Model Y

Nu kan verdens mest solgte bil, Tesla Model Y, fås med en tredje sæderække i Danmark. Merprisen bliver 19.000 kroner.

I USA har Tesla-købere de seneste tre år haft mulighed for at bestille Model Y med en tredje sæderække. I Danmark og resten af Europa har Tesla-købere lige så længe kigget forgæves efter muligheden for at gøre verdens mest solgte bil i stand til at rumme syv personer.

Indtil nu. Fra i dag kan Model Y bestilles med en tredje sæderække. Merprisen er 19.000 kr. og er kun mulig for Long Range udgaven med firehjulstræk og 533 km rækkevidde. Den koster 390.000 kr. – med tredje sæderække er prisen 409.000 kr.

Da Long Range udgaven fremstilles på Teslas tyske Gigafabrik i Berlin er leveringstiden relativt kort. Allerede inden nytår, lover Tesla – og ifølge konfiguratoren på Teslas danske hjemmeside blot to uger.

Kun få syv-personers elbiler

For Tesla er det et lille scoop, at Model Y endelig kan markedsføres som syv-personers storfamiliebil i Danmark og Europa. Udvalget af syv-personers elbiler er nemlig yderst begrænset, så muligheden vil falde på et tørt sted for mange danske storfamilier. Og da Model Y er en storsællert, er potentielt for succes også stort.

Den tredje sæderække i Tesla Model Y vil mest være for børn. Det almindelige bagsæde kører og vipper frem for at give adgang til bagerste række. Foto: Tesla Inc.

Konkurrenterne er dog så småt på vej. Kia EV9 findes allerede, men er både meget stor og koster fra 600.000 kr. Peugeot lancerer lige om lidt E-5008 fra virkeligt stærke 360.000 kr. inkl. syv siddepladser, mens kinesiske BYD skal have 490.000 kr. for deres syv-personers Tang. Senere ser vi biler som Citroën ë-C3 Aircross og Opel Frontera med syv sæder, men de er væsentligt mindre end Tesla Model Y.

Mest for børn

Træerne vokser dog heller ikke ind i himlen for den syv-personers Model Y. Med sin skrånende bagrude og relativt kompakte størrelse vil tredje sæderække mest være for børn. Voksne vil få problemer med at finde plads til både hoved, ben og store fødder.

Bagagerummet bliver naturligvis også indskrænket med alle sæder i brug. Tesla lover dog pæne 363 liter bag tredje sæderække. Hertil kommer 117 liter i det lille frunk under motorhjelmen. Det er en fornuftig bagagekapacitet for en syv personers bil. Foldes de bagerste sæder ned, er der plads til hele 753 liter i bagagerummet.

For at lette adgangen til tredje sæderække kan anden sæderække – det normale bagsæde – skubbes frem, mens ryglænet vippes fremad.

Mens der er Isofix-beslag til barnestole på midterste sæderække, findes de ikke på tredje række. Her skal eventuelle barnestole altså fastgøres med bilens seler.

Skal fastholde interessen

Med mulighed for at gøre Model Y syv-personers skaber Tesla fornyet interesse for deres bestseller. Det er også nødvendigt – Tesla befinder sig i en hård kamp med kinesiske BYD om at blive verdens største elbilproducent i 2024.

Om kort tid forventes Tesla også at lancere en omfattende opgradering af Model Y i stil med det, som Model 3 fik for et år siden. Opgraderingen forventes at omfatte et nyt design, bedre komfort, lidt mere udstyr og længere rækkevidde. Indtil det sker, kan tilføjelsen af en tredje sæderække holde fart i Model Y-salget.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here