Dacia går i offensiven med 33 danske forhandlere

Til priser fra 130.000 kr. bliver Dacia Lodgy sensationelt billig.

Renaults rumænske discountmærke Dacia går i offensiven med hele 33 forhandlere, når mærket introduceres herhjemme fra midten af april.

Først hed det, at Dacia ville starte langsomt ud på det danske marked. Men når Renaults rumænske billig-mærke lanceres herhjemme 13. april, sker det i en regulær offensiv, der fra starten vil presse hele det danske marked med sensationelt lave priser: Hele 33 forhandlere fordelt over hele landet er nemlig klar fra dag ét. Dermed ligner lanceringen af Dacia mere en krigserklæring end en høflig og ydmyg entré for klassens ”nye dreng”.

De 33 Dacia-forhandlere er alle Renault-forhandlere. Alle Dacia’s modeller er nemlig baseret på ældre Renault-teknik og dermed har Renault-forhandlere i forvejen de værktøjer, som de skal bruge for at servicere det nye bilmærke.

På ét punkt lægger Dacia blidt ud: Der står nemlig kun én model hos de nyslåede forhandlere. Det er MPV’en Lodgy, der efter sommerferien får følgeskab af Sandero, en bil i miniklassen, der er lidt større end den ældre Renault Clio, som den låner teknik fra.

Fabriksny MPV til halv pris
Familiebussen Lodgy viser meget godt, hvad Dacia handler om. Priserne for den store MPV, der er en smule større end Renaults egen Grand Scenic, begynder nemlig ved 130.000 kr. Det er cirka halv pris sammenlignet med konkurrenter som førnævnte Grand Scenic og Citroën C4 Picasso.

Med til billedet hører dog, at Dacia Lodgy er ekstremt skrabet – bl.a. nøjes den med en 82-hestes benzinmotor i basisudgaven, hvor selv centrallåsen er sparet væk. Vil man have en mere moderne 90 hestes dieselmotor, 7 sæder og lidt komfortudstyr som centrallås, stiger prisen til 165.000 kr. Sikkerheden er også under dagens standard: Lodgy har, som de øvrige Dacia-modeller, kun fået 3 ud af 5 stjerner i Euro NCAP crashtesten.

Den danske Renault- og nu også Dacia-importør har store forventninger til, at Dacia rammer et stort behov hos danske bilkøbere, der gerne vil have en fabriksny bil med tre års garanti i stedet for en 3-4 år gammel brugt bil.

I resten af Europa har det rumænske discount-koncept været en kolossal succes: Dacia øger konstant salget på et ellers nedadgående marked – og dét i en grad, så Renault var kommet ud af 2012 med underskud, hvis det ikke havde været for det rumænske datterselskab.

Læs mere: Alt om Dacias indtog i Danmark

Her kan du købe Dacia:

Sjælland
Holbæk, Nærum, Albertslund, Kastrup, Frederikssund, Hillerød og Ballerup.

Jylland
Hobro, Kolding, Fredericia, Vejle, Herning, Esbjerg, Ribe, Grindsted, Skive, Viborg, Holstebro, Randers, Ringkøbing, Hjørring, Thisted, Silkeborg, Varde, Haderslev, Aalborg, Frederikshavn, Århus, Horsens.

Fyn og øer
Sønderborg, Odense, Nykøbing Falster, Nr. Broby.

Dacia Lodgy – priser, inkl. lev.:
Dacia Lodgy 1.6 – 82 hk – 5 sæder: 134.000 kr.
Dacia Lodgy 1.6 – 82 hk – 5 sæder: Ambiance 144.000 kr.
Dacia Lodgy 1.6 – 82 hk – 7 sæder: Ambience 154.000 kr.
Dacia Lodgy 1.5 Dci – 90 hk – 5 sæder: Ambience 159.000 kr.
Dacia Lodgy 1.5 Dci – 90 hk -7 sæder: Ambience 169.000 kr.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here