Flere biler på vej til Danmark forsinkes

Ford Mondeo er ikke den eneste bilnyhed, der forsinkes langt ind i 2014. Også BMW, Chevrolet, Kia og Mitsubishi har modeller på vej, der ikke holder tidsplanen.

Glæder du dig til at følge med bilmoden i en kompakt crossover fra Chevrolet? Så må du væbne dig med tålmodighed. Trax, Chevrolets bud på én af de små SUV’ere, der er den hurtigst voksende bilklasse i verden, er en af flere bilnyheder på vej til Danmark plaget af forsinkelse. Chevrolet Trax skulle have ramt dansk asfalt i disse dage, men nu er lanceringen udskudt til november. Det skriver FDMs hjemmeside, motor.dk.

Søsterbilen Opel Mokka er lanceret, men Chevrolet Trax forsinkes til november.
Søsterbilen Opel Mokka er lanceret, men Chevrolet Trax forsinkes til november.

Dermed kommer Chevrolet Trax bagefter konkurrenterne fra starten: Søsterbilen Opel Mokka er netop introduceret herhjemme, til juni ser vi rivalen Peugeot 2008 og til august følger endnu en fransk fristelse i crossover-klassen, Renault Captur. De to sidstnævnte i øvrigt til stærke priser fra ca. 175.000 kr.

Trax er endda ikke den eneste Chevrolet, der forsinkes. Den store sedan Malibu bliver angiveligt for dyr, så her er introduktionen ind til videre helt opgivet.

Samme skæbne kan ramme den længe ventede afløser for Mitsubishi Colt, der har fået navnet Space Star (billedet). Den danske importør og den japanske bilfabrik kan angiveligt ikke blive enige om priserne, så nu er Space Star lagt på køl på ubestemt tid. Det lover ikke godt for modellen, der første gang blev vist på biludstillingen i Tokyo i 2011. Kommer Space Star endelig til Danmark, bliver der altså tale om en halvgammel nyhed.

Det gælder også årets mest omtalte forsinkelse: Firmafavoritten Ford Mondeo, der blev præsenteret i 2012 og allerede kører i USA, men er offer for usædvanlig dårlig planlægning fra Fords side. Ifølge seneste opdatering kommer Mondeo til Europa i efteråret 2014, to år efter verdenspremieren.

De fleste nyheder holder tidsplanen
Det godter de sig måske lidt over hos Mazda, VW og Toyota, der dermed får mindre konkurrence i firmaklassen til henholdsvis 6, Passat og Avensis. Hos Kia er der ikke så meget at grine ad: Koreanerne har siden 2011 truet med at stille op i samme klasse med den velskabte Optima, men her er Danmarkspremieren skubbet til 2014. På det tidspunkt får Optima nemlig sit midtvejsfacelift og det vil den danske importør gerne have med, så modellen er så ”ny” som muligt.

Selv ikke luksusmærkerne kan sige sig fri for kuk i kalenderen. Hos BMW er det elbilen i3, der forsinkes. Vi skulle egentlig have den første elektriske BMW dette efterår, men nu står der maj 2014 i kalenderen.

Elbilen BMW i3 skulle komme til Danmark i løbet af efteråret. Nu er premieren udskudt til maj 2014.
Elbilen BMW i3 skulle komme til Danmark i løbet af efteråret. Nu er premieren udskudt til maj 2014.

Langt de fleste bilnyheder holder sig dog nøje til køreplanen. Blandt de vigtigste bilnyheder, der dukker op i Danmark i løbet af sommeren, finder vi bl.a., Citroën C4 Picasso (august), Dacia Sandero (august), Peugeot 2008 (juni), Renault Captur (august), Renault Zoe (juni), Skoda Octavia Combi (juni), Toyota Auris stc. (august), Volvo S60/V60/XC60/V70/S80 facelift (midt sommer) og VW e-Up (midt sommer).

Læs mere:  Ny Ford Mondeo forsinkes yderligere

Kia Optima får udskudt dansk premiere til 2014

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here