Nissans bestseller får markant facelift

qashqai facelift

Nissan Qashqai får et facelift i samme stil som elbilen Ariya. Bag den markante kølergrill er det dog småt med afgørende nyheder.

Nissan giver den mellemstore SUV Qashqai et facelift af den slags, man ikke kan overse. Den enorme, trapezformede grill og de smalle LED-lygter øger familieligheden med elbilen Nissan Ariya – og giver Qashqai et endnu mere selvsikkert udtryk end før.

Lyset i LED-lygterne skulle være kraftigt forbedret. Faktisk så meget, at det ikke længere er nødvendigt med separate tågelygter, hævder Nissan.

Baglygterne får ny lys-signatur og et lille krom-indlæg.
Mest kosmetik

Bag grillen er det dog småt med nyheder. Nissans facelift af Qashqai er først og fremmest kosmetisk. Lakken fås i tre nye farver, der er nye overflader og stoffer i kabinen, og alufælgene på mellem 18 og 20 tommer har også fået nyt design.

Teknikken er i bund og grund den samme. Nissan fortsætter med mild-hybrid turbobenzinmotorer med enten 140 eller 158 hk, som vi også kender fra alliance-partneren Renault. Til gengæld kommer de i et væld af konfigurationer – du kan både vælge automatgear og firehjulstræk.

Qashqai bliver første Nissan med Google-styresystem.
Først med Google

De største nyheder finder vi i betjeningen og softwaren. Qashqai bliver den første Nissan, hvor Google er integreret i infotainment-systemet. Både Google Maps, Google Assistant og Play Store er nu en del af NissanConnect-systemet, der kan opdateres trådløst. Med Google Assistant kan systemet også stemmestyres. Du siger blot ’Hey Google’ og kan derefter bede systemet om at vise vej eller skrue op for varmen.

Sikkerhedsudstyret og køreassistenterne er også optimerede. Den automatiske nødbremse er blevet hurtigere og mere præcis, blindvinkel-advarsler er skærpet, og så har Qashqai selvfølgelig fået den lovpligtige advarsel mod at køre for stærkt.

De små kommaer i kæmpe-grillen er inspireret af gamle, japanske rustninger.

Endelig omfatter Nissans facelift af Qashqai nye kameraer, der forbedrer visningen fra 360-graders kameraet med et mere præcist billede.

Populær i Danmark

Selv om det altså er småt med reelle nyheder, skal man ikke tage fejl: Qashqai er Nissans absolutte bestseller og en helt afgørende model for det japanske mærke. Da første generation på til verden i 2006, reddede den nærmeste ene bil Nissan fra en langvarig nedtur. Og skabte samtidig mode – Qashqai var et øjeblikkeligt hit, som konkurrenterne hurtigt kopierede. Siden er SUV-bølgen bare blevet endnu større.

I Danmark er Nissan Qashqai også en sællert. Sidste år var Qashqai den niende mest solgte bil herhjemme med et samlet salg på 2.614 biler.

Den faceliftede Qashqai kommer til Danmark i maj. Priserne er endnu ukendte – billigste model begynder i dag fra 280.000 kr.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here