Opdatering af Dacia Duster

Softroaderen Dacia Duster er den mest populære Dacia nogensinde. Nu får den tre år gamle model et facelift kort før den kommer til Danmark.

Med over 2,4 mio solgte biler på 14 år og Europas yngste modelprogram, er Renaults rumænske discountmærke Dacia en succeshistorie. Sidste år blev der solgt knap 360.000 Dacia’er, og i år forventes tallet at runde den halve million.

En af årsagerne til den store succes hedder Dacia Duster. En mellemstor, 4,3 meter lang og 2 meter bred SUV, der både konkurrerer med lidt mindre ”crossover” typer som Chevrolet Trax og Renault Captur og lidt større ”softroadere” som Kia Sportage og Hyundai ix35. Det har den rå rumæner gjort rigtigt godt: Siden introduktionen i 2010 er den solgt i mere end 400.000 eksemplarer – i Frankrig er den sågar på bilsalgets top 10.

Efter tre år skal en midtvejs-ansigtsløftning sikre fortsat popularitet for Dacia Duster. Udefra er det især fronten, der har fået en overhaling med ny kølergrill, nye luftindtag og nye forlygter. Men det er især indvendig, at Duster er forbedret: Dacia har smidt det hidtidige instrumentbord på lossepladsen og i stedet skruet et nyt i, der angiveligt skulle være lækrere at se på og røre ved. Samtidig er der nydesignede sæder med indtræk i mørkere farver.

Motorerne er også opdateret med debut til en helt ny 125 hestes turbobenziner med seks trins gearkasse. Turboen sørger for at 90 procenten af musklerne er til stede allerede ved 1500 omdrejninger og sørger samtidig for relativt beskedne 16,9 km/l ved blandet kørsel.

Skal der i stedet spares på husholdningsbudgettet kan man fortsat få Duster med den velkendte 105 hk benzinmotor på 1.6 liter. Dieselfans kan vælge mellem 90 og 110 hk – begge med udgangspunkt i Renaults fine 1.5 liters dCi-motor.

Trods det barske look – der utvivlsomt er en god del af forklaringen på populariteten – fås Dacia Duster ikke udelukkende med firehjulstræk, men også med træk på forhjulene alene. Firehjulstrækket er hentet fra Renaults alliancepartner Nissan og deres X-Trail, hvilket borger for gode terrænegenskaber.

Dacia Duster får nyt instrumentbord, nye sæder og nye teknologiske muligheder som Media Nav systemet med 7-tommers trykfølsom skærm.
Dacia Duster får nyt instrumentbord, nye sæder og nye teknologiske muligheder som Media Nav systemet med 7-tommers trykfølsom skærm.

Dacia Duster, der debuterer på Frankfurt Motorshow den 10. september, er også på vej til Danmark. Hvornår og til hvilke priser er dog endnu ikke afgjort.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here