Skoda Citigo med det hele for 107.000 kr.

Skoda er på trapperne med 5-dørs-udgaven af Citigo, søsterbilen til bestselleren VW Up. Priserne er tjekkede – lavere og med mere udstyr end Up.

Når landets Skoda-forhandlere 8.september lancerer 5-dørs udgaven af bybilen Citigo, ligner den lille tjekke en kommende dansker-favorit. Priserne starter nemlig lige under 99.000 kr. for basisudgaven Active, inklusive levering. Men selv om Citigo Active er fornuftigt udstyret med fjernbetjent centrallås, højdejusterbart førersæde, el-ruder foran og cd-radio med indgang til iPod’en, er der endnu mere valuta for pengene i næste udstyrstrin, Ambition.

For blot 8.000 kr. mere – knapt 107.000 kr. i alt – får du en Citigo ”all inclusive”, som det hedder i Skoda-reklamerne. Det vil sige aircondition, splitbagsæde og de små designfif som indfarvede dørhåndtag og omdrejningstæller, der gør Citigo til en ”færdiglavet” bil. Uanset udstyrsvariant er nødbremsesystemet City Safe Drive, der automatisk bremser bilen ved køkørsel under 30 km/t, standard i Citigo.

Med de annoncerede priser underbyder Skoda Citigo søsterbilen VW Up med 5.000 kr., når bilerne grundlæggende har det samme udstyr. Ikke nogen stor forskel, men måske nok til at flytte en del af salget fra VW til Skoda.

Teknisk er den eneste forskel på de to biler, at Up’s bagklap udelukkende består af sorttonet glas, mens bagklappen på Citigo er en mere traditionel kombination af stålplade og bagrude.

Et alternativ til både Citigo og Up er Seat’s udgave af samme bil, Mii. Her er prisen for en 5-dørs med samme udstyr som Citigo 108.000 kr. – altså 1.000 kr. mere end hos Skoda,  men stadig 4.000 kr. lavere end VW Up. Seat har dog et lille forspring, hvis man vil have 75 i stedet for 60 hk. Seat tager 5.000 kr. for lidt ekstra spark i motorrummet – hos Skoda og VW er merprisen 7.000 kr. Det gælder med andre ord om at være særdeles nøjeregnende, hvis man vil finde frem til det bedste tilbud mellem trillingerne Citigo, Mii og Up.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here