Fransk elbil overhaler Tesla i bilsalget

elbiler

Der er store nyheder i bilsalget i april: Renault overhaler Tesla, elbiler stormer frem og privatleasing udgør rekordhøje 30 pct. af salget.

Efter en lang periode som Danmarks mest solgte bil, gik den ikke længere for Tesla Model Y: Den amerikanske elbil blev stødt fra tronen i april og overhalet af en anden elbil, Renault Megane E-Tech.

Faktisk røg den tidligere så dominerende Model Y helt ned på 7. pladsen på listen over bilsalget i april. Dermed blev den overhalet af andre elbiler som Volvo EX30, VW ID.4 og Audi Q4 e-tron. Klassiske bestsellere som det franske mini-søskendepar, Peugeot 208 og Citroën, klarede sig også bedre som henholdsvis 3. og 4. mest solgte bil i april.

For Tesla må det være lidt bekymrende, at den ellers faceliftede og fremragende Model 3 røg helt ned på en inferiør 45. plads.

Comeback til gamle kendinge

Bilsalget i april var i stedet præget af comeback til velkendte bilmodeller som Peugeot 308, Opel Corsa, Renault Clio, Mercedes C-klasse og Audi A4, der alle klemte sig ind på top 20-listen. Forklaringen er ikke mindst en øget konkurrence på privatleasing. De biler, der solgte godt i april, har typisk været tilbudt til stærke priser på privatleasing. I en tid, hvor markedet er præget af yo-yo priser på især elbiler, har mange bilkøbere valgt at lease i stedet for at købe. På den måde slipper man for bekymringer om værditab.

Næsten hver tredje bilkøber – 30 procent – valgte at privatlease deres nye bil i april. Det er en meget tydelig trend og næsten en fordobling sammenlignet med sidste år, hvor 17 procent af de nye biler var på privatleasing.

Vinderen af bilsalget i april, Renault Megane E-Tech, er et godt eksempel: Sidste år var den ellers relativt nye elbil svær at få øje på i salgs-statistikkerne. Siden lancerede den danske Renault-importør en kampagne med attraktive leasingpriser og satte samtidig købs-priserne ned, og nu topper den franske elbil bilsalget.

ex 30 salg
Volvos hidtil mindste og billigste elbil, EX30, har fået en flyvende start i Danmark.
43 procent elbiler

Efter en stille start på bilsalget i 2024, kom det for alvor i gear i april. I alt blev der solgt 15.323 nye biler – en stigning på pæne 27 procent sammenlignet med april 2023.

”Mens bilsalget i første kvartal lå på et stabilt niveau uden de store udsving, er der kommet fart på i april, hvilket er tydeligt illustreret i den store stigning. Usikkerhed kan dog stadig findes på markedet, hvilket er en af grundene til, at privatleasing fortsat bliver mere populært,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Det samme kan siges om elbilerne. Efter et par måneder med sank om afmatning i elbil-salget, har elbilerne genfundet gnisten: Hele 6.581 elbiler kom på nummerplader i april. Det er ikke kun en markant stigning på 90 procent sammenlignet med april sidste år, elbilerne udgør også hele 43 pct. af alle nyregistreringer i april.

Bilsalget i Danmark april 2024
Mærke Model Antal
Renault Megane E-Tech 671
Volvo EX30 615
Peugeot 208 604
Citroen C3 489
Volkswagen ID.4 484
Audi Q4 e-tron 437
Tesla Model Y 437
Opel Corsa 365
Peugeot 5008 358
Peugeot 3008 303


Kilde: Bilstatistik.dk

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here