Tesla på vej med selvkørende biler

Tesla vil mere end bare være førende inden for elbiler: Inden 2020 år vil den californiske elbil-producent sende selvkørende biler på vejene.

Først var det Google, og nu er det et andet californisk firma, nemlig Tesla, der melder sig på banen med planer om at udvikle en bil, der kan køre selv.

Elon Musk, administrerende direktør i Tesla, siger til ‘Business Insider’, at Tesla i løbet af fem til seks år vil have de første selvkørende biler klar.  Musk mener, at de selvkørende biler kan reducere dødeligheden på vejene drastisk.

Tesla vil derfor investere endnu flere midler i kapløbet mod rivaler som Google, der for nylig blev pålagt af de californiske myndigheder at udstyre sin ‘Google-mobil’ med nødrat og pedaler, og Volvo, der er i gang med et stort forsøg med 100 selvkørende biler i og omkring Göteborg.

“Det grundlæggende system og programmerne vil blive programmeret af Tesla, men vi vil bruge sensorer og delkomponenter fra mange forskellige virksomheder,” siger Elon Musk.

Med Musk’s udtalelser kan fremtiden måske være tættere på, end først forudset.

Man forventede ellers, at førerløse biler lå længere ude i fremtiden. En rapport fra januar fra informationsfirmaet IHS forudsagde, at de selvkørende biler først ville begynde at køre på vejene i 2025, og en prognose siger, at der ville være 35 mio. selvkørende biler på verdensplan i 2035.

Læs også:

Google-mobil skal have rat

Volvo slipper 1oo selvkørende biler løs

Første tur med førerløs bil i Danmark

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here