Chevrolet Trax klar til premiere i Paris

Downsizede motorer og en kompakt størrelse på 4,3 meter gør Chevrolet Trax til en moderne firehjulstrækker med et mindre miljø-aftryk. Premiere i Paris 27. september.

Markerede skærme og smalle vinduer giver Chevrolet Trax et klassisk, macho SUV look.

Chevrolet offentliggør officielle billeder og flere oplysninger om den kompakte Trax-SUV, der får verdenspremiere på septembers biludstilling i Paris.

Som ventet får Trax, der er en søsterbil til Opel Mokka og Buick Encore (i USA), downsizede motorer som vi kender dem fra Opel-programmet: Enten en 1,4 liters benzinturbo med 140 hk eller en 1,7 liters turbodiesel med 130 hk. Basisudgaven får en traditionel 1,6 liters benzinmotor med 140 hk, der kun kommer med forhjulstræk. Chevrolet oplyser dog endnu ikke forbrugstal for Trax, ligesom dansk lancering og priser heller ikke er på plads.

Med en relativt beskeden længde på 4,3 meter bliver Trax en smule kortere end en Opel Astra, men dog større end en Corsa. Ifølge Chevrolet giver den høje siddeposition god plads til fem i Trax’ kabine, der angiveligt også får samme kvalitetsindtryk som i et dyrere bilmærke. Bagagerummet minder også om Astra-klassens med en kapacitet på 358 liter.

Dermed bliver Trax en anelse mindre end oplagte konkurrenter som VW Tiguan, Skoda Yeti og Ford Kuga, hvilket formentlig – typisk for Chevrolet – skal omsættes til en fordel på pris.

Som i nye minibiler som Peugeot 208 og de kommende Renault Clio og Opel Adam, får de finere udgaver af Chevrolet Trax en trykfølsom 7-tommers skærm i midterkonsollen, der trådløst kobles til indholdet på din smartphone. Systemet, som Chevrolet har døbt MyLink, kan bruges til internetopkobling og navigation via særlige Chevrolet apps.

Chevrolet Trax bliver en ægte verdensbil for GM, der vil sælge den i 140 lande. Dog ikke i USA. Et træk, der mest af alt understreger Trax’ rolle som en SUV, der er lidt mindre, end vi er vant til.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here