Kæmpe-Skoda underbyder Passat på pris

Skoda sparer på udstyret i basisudgave af ny Superb, og så bliver den 40.000 kr. billigere end søsterbilen Passat. Dansk premiere i maj.

Mens VW Passat kun fås som stationcar i to udstyrsvarianter, er der flere valgmuligheder, når Skoda 24. maj lancerer nyeste udgave af flagskibet Superb. Dels kommer den både som fem-dørs med stor bagklap og som stationcar, dels tilbyder tjekkerne tre udstyrstrin.

Basisudgaven Essence mangler bl.a. adaptiv fartpilot, og det holder prisen nede på 420.000 kr. som hatchback og 10.000 kr. mere for stationcar-udgaven Combi, altså 430.000 kr. Det er 40.000 kroner mindre end billigste Passat, der altså har lidt mere standardudstyr.

Kostbar topmodel

Hos Skoda hedder næste udstyrstrin Selection. Merprisen er 40.000 kr. Her får Superb bl.a. adaptiv fartpilot, 17-tommer alufælge, 13-tommer infotainment med navigation, tre-zonet klimaanlæg, el-bagklap, nøglefri betjening, aktiv vognbaneassistent og Travel Assist.

Topudgaven er L&K, der lægger hele 105.000 kr. til prisen for en Selection. Merudstyret tæller bl.a. 18-tommer hjul, matrix LED-forlygter, el-justerbare forsæder med massage og ventilation, Canton lydsystem, adaptiv affjedring, lyddæmpede ruder og indtræk i læder og kunstlæder.

Motorer som Passat

Skoda Superb kan fås med præcist samme motorer som søsterbilen VW Passat. Det vil sige en 1,5 liters turbobenziner med mildhybrid teknik og syv-trins DSG-automatgear.

Dieselfans – der er stadig nogle af dem – kan vælge mellem to motorer: 2,0 TDI med 150 hk eller samme motor med 193 hk og firehjulstræk. Begge varianter har DSG-gear som standard.

Også som ladehybrid

Modsat den faceliftede Skoda Octavia, kommer Superb også som ladehybrid. Rækkevidden på ren el er op til 100 km, og der kan lades med 50 kW i en hurtiglader. Som ladehybrid vil Superb blive tilbudt med Selection- og L&K-udstyr. Importøren lover at have priserne på skoda.dk inden Danmarkspremieren.

Se priser på Superb på skoda.dk og læs mere om den nye Superb her.

[email protected]

4 Kommentarer

  1. Dette er ikke en kommentar, men et spørgsmål. Fremstilles Passat’en ikke længere med cng/bensin?

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here