Kia Ceed stationcar klar fra 209.000 kr.

Velskabt, rummelig og til at betale: Den nye Kia Ceed stationcar ligner nok engang en ”dansker-favorit”, når den præsenteres i denne weekend.

Netop i disse sidste september-dage ruller en af årets mest imødesete bilnyheder ud hos de danske bilforhandlere: Anden generation af Kia Ceed stationcar – eller SW som den koreanske bilfabrik omtaler den.

Forgængeren var et stort hit blandt danske bilkøbere – og alt tyder på, at afløseren har samme potentiale. Bagagerummet sluger hele 528 liter, designet kreeret af ex-Audi designer Peter Schreyer er decideret nydeligt, og priserne hører til i den laveste ende i den såkaldte Golf-klasse. Merprisen for den ekstra plads er 15.000 kr. og dermed rækker 209.000 kr. til basismodellen med 1,4 liters benzinmotor og Active-udstyr, der indeholder behageligheder som aircondition, varme i forsæderne og rattet (!), Bluetooth forbindelse, ratbetjent radio med USB og iPod-indgang samt el-ruder foran.

En 1,4 liters diesel med 90 heste og et snitforbrug på 23,8 km/l er et spændende alternativ til nogle få tusinde kr. ekstra. Mange vil dog nok vælge Kia Ceed SW med 1,6 liters dieselmotor i Active Plus udgaven, der bl.a. føjer fartpilot og el-ruder bag til basisudstyret. Med andre ord en ganske komplet Kia Ceed stationcar til konkurrencedygtige 254.000 kr.

Som i søsterbilen Hyundai i30 er der masser af smarte aflæggerum i det store bagagerum. Lægger man sæderne ned, er der plads til hele 1.642 liter, hvilket gør Kia Ceed stationcar til en af de mest rummelige i sin klasse. Et andet trumfkort er syv års garanti/150.000 km, som Kia fortsat er alene med på markedet.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here