Mitsubishi smider prisbombe i miniklassen

90.000 kr. for en femdørs mini, inkl. seks airbags og aircondition: Mitsubishi lægger op til priskrig i miniklassen med den nye Space Star.

Efter i flere år at have levet en endog meget stille tilværelse på det danske marked, er der atter livstegn fra det japanske bilmærke Mitsubishi. For nylig fik crossoveren ASX comeback hos de danske forhandlere og 16. august lancerer den danske importør minibilen Mitsubishi Space Star.

Designmæssigt er den lille japaner måske nok let at overse, men prisen vil helt sikkert få både prisbevidste danske bilkøbere og flere konkurrenter til at spærre øjnene op: 94.000 kr. (inkl. lev.) rækker nemlig til basisudgaven af Space Star – vel at mærke inklusive detaljer som seks airbags, aircondition og fem døre.

Dermed er Mitsubishi Space Star i særklasse den billigste bil i miniklassen. De nærmeste konkurrenter hedder Nissan Micra og Dacia Sandero, der begge har fem døre, men koster 10.000 kroner mere end Space Star. Til den pris har ingen af konkurrenterne dog aircondition, hvilket understreger, at Mitsubishi spiller særdeles aggressivt ud i miniklassen.

Det er formentlig også nødvendigt, for Space Star er trumfkortet i den danske importørs plan om at give Mitsubishi et levedygtigt comeback i Danmark. Efter tidligere succeser som firmabilen Galant i 90erne, firehjulstrækkeren Pajero og den kompakte Colt, der blev Årets Bil i Danmark i 2005, har Mitsubishi balanceret på randen af knock-out herhjemme siden finanskrisen satte ind i slutningen af 00erne. Salget har nærmest været ikke-eksisterende, men det skal ikke mindst den ultrabillige Space Star lave om på.

”Danmarkspremieren på Space Star kommer på det helt rigtige tidspunkt. Miniklassen er i fremgang i forhold til 2013 og står for ca. 28 pct. (af det danske bilsalg, red.). Altså et stigende segment, hvor Space Star nu gør det muligt for bilkøberne at få en bil til 89.990 kroner,” siger Christian Haugaard, Adm. Direktør, Mitsubishi Danmark.

Ud over at være miniklassens suverænt billigste bil, har den mindste Space Star også klassens laveste forbrug. Basismotoren, en trecylindret benziner på 1,0 liter med 71 hk, kører nemlig hele 25 km/l i snit. Den lidt kraftigere 1,2 liters udgave af samme motor med 80 hk klarer 23,3 km/l.

Mitsubishi vil også være billig på forsikring. For at give Space Star et godt afsæt hos unge bilkøbere, tilbyder importøren forsikring til alle unge under 25 år en ét-årig kaskoforsikring – uanset bopæl og skadehistorik – for 6.900 kr.

Space Star modeller, udstyr og priser (inkl. lev.)

Inform, kr. 94.000
Aircondition, radio/CD- afspiller, el-justerbare sidespejle, fjernbetjent centrallås, 5 døre, 5 siddepladser1.2

Invite, kr. 104.000
Udstyr i tillæg til Inform:
El-ruder for og bag, el-justerbare sidespejle m. varme, varme i forsæder, mørktonede ruder

1.2 Intense. Introtilbud kr. 119.000 inkl. metallak
Udstyr i tillæg til Invite:
Fuldautomatisk klimaanlæg, Bluetooth, ratbetjent fartpilot og radio/CD, nøglefri adgang og start, blinklys i sidespejle, læderrat- og gearknop, tågeforlygter, 15” alufælge

Privatleasing med udbetaling på kr. 9.995: Space Star 1.2 Intense kr. 1.950 pr. md. inkl. Serviceaftale. Derudover tilbyder Mitsubishi 3 års garanti uden kilometerbegrænsning, inklusiv 3 års gratis vejhjælp.

Læs også:

Nedsat SUV skal trække Mitsubishi salg op

[email protected]

2 Kommentarer

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here