Fiat Panda fortsætter i billig Classic-udgave

Mens den nye Fiat Panda bliver lidt dyrere end forventet, fortsætter den nuværende model i en Classic-udgave til 89.000 kr. – foreløbig året ud.

Noget tyder på, at også den danske Fiat-importør kunne have ønsket sig en lidt lavere basispris på den nye Fiat Panda, der har dansk premiere i denne weekend. I hvert fald fortsætter den nuværende model lidt endnu til slagprisen 89.000 kroner, inklusive levering, fem døre og udstyr som seks airbags, centrallås og elruder foran.

Dermed ”lukker” Fiat det hul, der ellers ville opstå til storsælgende og billigere Panda-konkurrenter som Kia Picanto, VW Up, Toyota Aygo, Chevrolet Spark og Citroën C1. Sidstnævnte koster til sammenligning 99.000 kr. Nu får Fiat alligevel en mini i programmet, der kan konkurrere med de billigste og mindste biler på markedet, der i dag står for cirka halvdelen af det danske nybils-salg. Til sammenligning er den nye Panda 15.000 kr. dyrere.

Skal der lidt mere udstyr i Panda Classic, som billig-udgaven hedder, fås aircondition og fjernbetjening af centrallåsen i en pakke til 9.500 kroner. Det bringer prisen op på knapt 99.000 kroner, hvilket fortsat er et stærkt kort i den usædvanligt hårde kamp om køberne i den mindste bil-klasse.

Sikkerheden ligner omvendt et minus for Fiat Panda Classic, der kun har opnået tre af fem stjerner i Euro NCAP’s crashtest.

Fiat Panda Classic kendes på en ny, sort og perforeret kølergrill og er allerede ude hos de danske forhandlere. Eneste motor er Fiats velkendte firecylindrede 1,2 liter med 69 heste og et norm-forbrug på 20,8 km/l.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here