Nissan annoncerer tredje model i miniklassen

Konceptbilen Invitation bliver den tredje Nissan i miniklassen, når den lanceres i 2013. Dermed satser Nissan helhjertet på kompakte biler, der skiller sig ud fra mængden.

Konceptbilen Nissan Invitation er beviset på, at den japanske bilfabrik tør gå ”all in” i bilernes såkaldte miniklasse. Når modellen går i serieproduktion næste år, bliver den nemlig Nissans tredje model i miniklassen, hvor storsælgerne ellers hedder Opel Astra, Ford Fiesta og Peugeot 207. Her tilbyder Nissan i forvejen den ret almindelige Micra og det anderledes dramatiske ”gadekryds” Juke.

Invitation afløser den nuværende Nissan Note, en anden kompakt og rummelig Nissan i fire-meter størrelsen. Dermed satser Nissan helhjertet på den nuværende trend, hvor bilkøberne i stigende grad ”downsizer” og vælger mindre biler. Faktisk sælger Nissan slet ikke biler i de større Golf- og Passat-klasser. Japanerne har i stedet succes med city-offroaderen Qashqai, der blander traditionelle biltyper som stationcar og personbil med en knivspids SUV.

Og det er netop taktikken med at skabe lidt anderledes biler, der er svære at sætte i bås, som Nissan vil forfølge med Invitation.

Teknisk er bilen udviklet i Japan, men vil sandsynligvis dele platform med den kommende Clio fra Nissans franske koncernpartner, Renault. Ifølge Nissan selv vil Invitation få en ”forfriskende åben kabine” med udstyr sjældent set i klassen, for eksempel en 360 graders monitor, der giver chaufføren ”helikopter-udsyn”. Idéen er at gøre bak-kørsel og parallel-parkering mindre stressende.

Nissan Invitation er et koncept, men kabinen er tilsyneladende tæt på serieproduktion.

Motorerne skal være særdeles nøjsomme – en 1,0 liters benziner med turbo skal køre mindst 27 km/l. Holder det stik, kan Nissan Invitation blive én af verdens mest brændstoføkonomiske benzinbiler.

Nissan vil investere over én milliard kroner på fabrikken i engelske Sunderland, der skal producere den nye bil til det europæiske marked.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here