Toyota GT86 smider toppen

Ligesom forgængeren Celica kunne fås i en åben udgave, kommer efterfølgeren Toyota GT86 i en topløs version. Toyota krukker dog med, at de endnu ikke har besluttet sig…

Toyota har længe antydet, at sportsvognen Toyota GT86 også skal lanceres i en topløs udgave. Få dage før verdenspremieren på Geneve-udstillingen i begyndelsen af marts offentliggør Toyota de første billeder af bilen, som japanerne har døbt FT86 Open Concept. Bilen ser særdeles færdig ud, og Toyota kan da også fortælle, at den kun vejer 18 kg mere end den lukkede udgave. Alligevel krukker japanerne med, at der kun er tale om et koncept og at publikums reaktion på udstillingen i Geneve afgør, hvorvidt FT86 sættes i produktion.

Ifølge Toyota har GT86 kun taget 18 kg på ved at skifte taget ud med stofkaleche. Det er usædvanligt.
Ifølge Toyota har GT86 kun taget 18 kg på ved at skifte taget ud med stofkaleche. Det er usædvanligt.

Dén tror vi ikke på. Cabriolet-udgaven af Toyota GT86 har alle muligheder for at hitte på eksempelvis det amerikanske marked, så stol trygt på, at den kommer. Derimod tyder Toyotas udmeldinger på, at vi næppe får bilen at se denne sommer på vore breddegrader. Og når det sker, bliver det næppe til særligt folkelige priser – vi gætter på ca. 600.000 kr. Dermed kører Toyotas roste sportsvogn endegyldigt fra det folkelige image som forgængeren Celica havde.

Hvorvidt GT86’s søsterbil Subaru BRZ også kommer i en åben udgave med stofkaleche vides ikke. Men det ligger fast, at den åbne Toyota FT86 får samme 4-cylindrede boxermotor med 200 hk som de lukkede udgaver af Toyota GT86 og Subaru BRZ.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here