Toyota Avensis falder op til 42.000 kr.

Toyota følger markedet og sænker priserne på flere modeller. Mest på Avensis, lidt på Verso og nogle få tusinde kroner på Yaris.

Der er ikke langt mellem prisnedsættelserne på bilmarkedet i disse måneder. For nylig skar Renault 47.000 kr. af den faceliftede Megane, og nu er det Toyota, der lokker med markante prisfald.

Mest på firmafavoritten Avensis. Selv om modellen fik et facelift for blot et halvt år siden og indtil videre er den suverænt mest solgte bil i sin klasse i år, barberer den danske importør nu op til 42.000 kr. af Avensis. Dermed kan billigste Avensis med 1,8 liters motor og fire døre fås fra 268.000 kr.

Familiebilen Verso med syv sæder bliver også billigere. Rabatten er dog mere moderate 15.000 kr., hvilket bringer basisprisen ned på 266.000 kr. for billigste udgave med fem sæder. I et marked, hvor Renault nærmest faldbyder konkurrenten Scenic, bliver det spændende at se, om det kan rykke ved Verso-salget.

Yaris, der også er relativt ny men havnet i en nådesløs priskrig i bilernes næstmindste klasse, får trimmet prisen med 5.000 kr. En strategisk justering, der akkurat sender den billigste Yaris under 120.000 kr. før levering – den slags runde tal ser som bekendt godt ud i annoncerne.

Reelt er det dog tvivlsomt, om Toyota-kunderne kommer til at mærke den store forskel i pengepungen. De rabatter, som Toyota spiller ud med nu, svarer nemlig ganske præcist til de kontantrabatter, som de fleste købere har fået tilbudt, når de har købt en Avensis, Verso eller Yaris. Gevinsten bliver størst for de kunder, der enten ikke ved, at det kan betale sig at bede om rabat – eller bare ikke bryder sig om at prutte om prisen.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here